Bangkok: Khao Tom – Rissoppa

Khao Tom, rice soup, Charoen Krung Road, Bangkok

Jag landade i Bangkok ganska sent, och innan jag kom in till staden och fick checkat in på hotellet var klockan runt nio. Mitt hotell låg på en lugn sträcka av Charoen Krung Road utan många restauranger i sikte, så för en kort stund hann jag undra, om jag skulle behöva gå och lägga mig hungrig. Som tur var, hittade jag då ett litet ställe, där en man serverade soppa från en jättegryta.

En av personalen pratade engelska, så jag frågade vad deras mest populära maträtt var, och hon berättade för mig att det var khao tom, ris soppa, med anka (utsålt) eller revben. Många av de mindre restaurangerna i Bangkok specialiserar sig på en eller två rätter som de sedan lagar till perfektion. Man kan hitta andra rätter på menyn, men man upptäcker snabbt att alla lokala bara beställer signaturrätten.

För denna restaurang var det rissoppa med revben, så det var vad jag beställde, tillsammans med en flaska cola att släcka törsten med. Soppan var välsmakande och fyllt med rostad vitlök, och sa mättande att jag knappt orkade äta upp hela min portion.

Restaurangens namn stod bara på thailändska, så jag frågade min kompis Annie vad namnet var på engelska, och hon sa att det var Khao Tom Ped Lao Tee. Så vet du det, om du skulle vara hungrig i Bangkok sent på kvällen:)


Khao Tom Ped Lao Tee (ข้าวต้มเป็ดเล่าตี๋), 1091 Charoen Krung Road (across the street from Woodlands Inn), Bang Rak, Bangkok


Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård