Dubai: Afterwork på Siddharta Lounge, Grosvenor House

Siddharta Lounge at Grosvenor House in Dubai

Häromdagen hade Pia avtalat att träffa några kollegor för afterwork-drinkar på Siddharta Lounge i Grosvenor House, så hon frågade om Trine och jag ville hänga med. Såklart ville vi det, för Siddharta är ett riktigt trevligt ställe och det var länge sedan mitt senaste besök. Poul och jag bodde tidigare i byggnaden strax intill Grosvenor House, men det var först de sista månaderna innan vi flyttade till ett annat ställe, att jag började gå ut på Grosvenor House.

Grosvenor House är väldigt posh, och jag hade den här föreställningen om att både Buddha Bar och Siddharta skulle vara sådana platser med dyra drinkar, dålig service och uppblåsta egon. Det första antagandet var rätt, men drinkar är dyra överallt i Dubai och både personal och klientel visade sig vara riktigt trevliga, åtminstone de gånger jag har varit där.

Medan Buddha Bar oftast lockar folk som vill festa, är Siddharta Lounge mer avslappnad, och den stora utomhuspool är ett bra ställe att träffa vänner (eller glada svenskar på afterwork) för en cocktail.

Apropos cocktails, så fick Trine en med sake medan jag fick en med whisky. Det stör mig verkligen att jag inte kommer ihåg namnet på de cocktails vi beställda, för de var riktigt goda.

Lite senare på kvällen flyttade vår svenska afterwork-sällskap inomhus för att äta middag i det privata dining room. Jag skulle också vilja ha ätit där, men jag hade lovat Trine att vi skulle äta kinesisk hotpot-middag på Xiao Wei Yang, så vi åkte dit istället.

Siddharta Lounge, Grosvenor House, Al Emreef Street, Dubai Marina, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård