Dubai: Bento-Ya och Gourmet-Ya

Tuna and rice, Bento-Ya Dubai

Bento-Ya Kitchen är populär bland japanska expats med hemlängtan, och det är inte svårt att förstå varför. Jag älskar de olika bowls, med ris, som toppas med tonfisk eller lax, men deras zaru-soba (kalla bukvete nudlar) är också supergoda. Det här är solid, japansk mat till förnuftiga priser. Det finns en bokhylla med japanska tecknade serier, och toaletterna är såklart japanska och har många olika funktioner.

Bredvid Bento-Ya finns en japansk mataffär, Gourmet-Ya, som är en del av Bento-Ya. Det här jag handlar ice cream mochi och andra japanska livsmedel, såsom sesamdressing från Kewpie vilket är en av de saker jag inte kan vara utan. Jag såg precist på deras hemsida, att de erbjuder leverans samma dag i Dubai, vilket definitivt kommer att få min mochi-konsumption at go crazy:)

Bento-Ya, Al Kawakeb Building, Block D, next to Dusit Thani, Sheikh Zayed Road, Trade Centre Area, Dubai