Dubai: Bounty Beets på Le Méridien Mina Seyahi

The jackfruit bun at Bounty Beets, Le Méridien Mina Seyahi, Dubai

Igår träffade jag min danska kompis Marianne för lunch på Bounty Beets, som är den nya restaurangen som tog över när Gourmet by Kcal på Le Méridien Mina Seyahi stängde.

Jag beställde en pulled jackfruit-macka, som serverades med grillad majskolv och vegansk ostsås som såg ut som hummus. Jackfruiten smakade precist som pulled pork (jättegott!), men den veganska ostsåsen hade ett oaptitligt skinn på toppen. Marianne sa att hennes soppa smakade bra, men jag tyckte att stylingen av hennes mat kunde ha varit bättre. Soppan blev serverat utan bröd, men när Marianne bad om bröd kom den omedelbart.

Jag beställde en flaska vanlig kombucha, men de gav mig en med smak av pepparmint. Jag tänkte att det säkert kunde vara bra, så jag sa inget, men jag ångrade sedan, att jag inte hade skickat den tillbaka, för den smakade som munskölj.

På Bounty Beets hemsida och i artiklar online får man lätt det intrycket att Bounty Beets är en 100% vegetarisk restaurang, men så är inte fallet. Även om det är jättebra att de har så många veganska och vegetariska alternativ, så hade det varit ännu bättre, om de hade vågat ha menyn helt utan kött. Det hade gjort Bounty Beets så mycket mer unika i Dubai, där många restauranger flörtar med vegetariskt mat, men väldigt få vågar ta steget fullt ut och enbart fokusera på mat utan kött. De små “Eat plats save lives” -skyltarna vid borden på Bounty Beets och texten på menyns framsida om att de bryr sig om djurskydd och bland annat stöttar det lokala kattvärnet känns inte särskild äkta, när sektionen med grillmat på andra sidan av menyn är en lång lista av döda djur.

Oj! När jag läste igenom detta blogginlägg inser jag att det låter som om jag hade en ganska fruktansvärd lunch, men jag gillade faktiskt Bounty Beets och jag tycker att de trots allt har något bra på gång. Det är ett riktigt mysigt ställe och den lilla trädgården är en av de vackraste i Dubai, så om de lyckas få de sista detaljerna rätt kan de lätt bli min nya veggie favorit i denna delen av staden.


Bounty Beets, Le Méridien Mina Seyahi, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård