Dubai: Bounty Beets på Le Méridien Mina Seyahi

The jackfruit bun at Bounty Beets, Le Méridien Mina Seyahi, Dubai

Igår träffade jag min danska kompis Marianne för lunch på Bounty Beets, som är den nya restaurangen som tog över när Gourmet by Kcal på Le Méridien Mina Seyahi stängde.

Jag beställde en pulled jackfruit-macka, som serverades med grillad majskolv och vegansk ostsås som såg ut som hummus. Jackfruiten smakade precist som pulled pork (jättegott!), men den veganska ostsåsen hade ett oaptitligt skinn på toppen. Marianne sa att hennes soppa smakade bra, men jag tyckte att stylingen av hennes mat kunde ha varit bättre. Soppan blev serverat utan bröd, men när Marianne bad om bröd kom den omedelbart.

Jag beställde en flaska vanlig kombucha, men de gav mig en med smak av pepparmint. Jag tänkte att det säkert kunde vara bra, så jag sa inget, men jag ångrade sedan, att jag inte hade skickat den tillbaka, för den smakade som munskölj.

På Bounty Beets hemsida och i artiklar online får man lätt det intrycket att Bounty Beets är en 100% vegetarisk restaurang, men så är inte fallet. Även om det är jättebra att de har så många veganska och vegetariska alternativ, så hade det varit ännu bättre, om de hade vågat ha menyn helt utan kött. Det hade gjort Bounty Beets så mycket mer unika i Dubai, där många restauranger flörtar med vegetariskt mat, men väldigt få vågar ta steget fullt ut och enbart fokusera på mat utan kött. De små “Eat plats save lives” -skyltarna vid borden på Bounty Beets och texten på menyns framsida om att de bryr sig om djurskydd och bland annat stöttar det lokala kattvärnet känns inte särskild äkta, när sektionen med grillmat på andra sidan av menyn är en lång lista av döda djur.

Oj! När jag läste igenom detta blogginlägg inser jag att det låter som om jag hade en ganska fruktansvärd lunch, men jag gillade faktiskt Bounty Beets och jag tycker att de trots allt har något bra på gång. Det är ett riktigt mysigt ställe och den lilla trädgården är en av de vackraste i Dubai, så om de lyckas få de sista detaljerna rätt kan de lätt bli min nya veggie favorit i denna delen av staden.


Bounty Beets, Le Méridien Mina Seyahi, Dubai

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.