Dubai: Bulwagang – Filippinsk restaurang i Karama

Bulwagang, Filipino restaurant in Dubai

Regniga dagar är mycket ovanliga i Dubai men igår kväll, när vi var på väg till Karama, började det såklart regna. Som tur var finns det massor med mysiga ställen i Karama att gömma sig för regnet, och tidigare på dagen hade hade jag frågat mina bloggar-kompisar i Dubai om deras tips angående filippinska restauranger och maträtter, men tyvärr glömde jag att ta med mig min iPhone så jag kunde inte se vad de hade föreslagit.

När vi såg den filippinska restaurangen Bulwagang var alla dock överens om att den såg lovande ut, så vi gick innanför och frågade om ett bord för tre personer. Jag läste senare att Bulwagang faktiskt är den äldste filippinske restaurangen inte bara i Dubai, men i hela U.A.E., så vilken tur vi hade, att det precist var den restaurangen vi såg först.

Jag kan inte minnas att jag någonsin har sett en filippinsk restaurang i Danmark, och fram tills för några veckor sedan hade jag aldrig smakat filippinsk mat. Menyn på Bulwagang var därför full av saker som jag inte hade någon aning om vad det kunde vara. Menyn var dock indelad i olika kategorier som ”skaldjur”, grönsaker” och “nudlar”, så vi valde en rätt från varje kategori.

Michelle beställde Pepsi till maten, men jag beslutade mig för att testa en dryck med det roliga namnet Gulaman Sago. Gulaman Sago visade sig vara en väldigt söt dryck med små gelépärlor, lite som bubble tea, och mer som en dessert än en måltidsdryck.

Maten smakade bra, och jag gillade hur den var smaksatt. Det smakade lite rökigt, lite salt och lite grillat på en och samma gång, och adobo kycklingen i en sås av soja, vinäger och vitlök kunde lätt bli en ny favorit.

Ju mer filippinsk mat jag smakar, desto mer känner jag att jag vill utforska det filippinska köket ytterligare. Min kompis Rachel har lovat att ge mig en mer ingående introduktion till filippinsk mat, och jag ser fram emot att med hennes assistans upptäcka alla goda smakar, som gömmer sig bakom de exotiska namnen på menyn.


Bulwagang Filipino Restaurant, Block G Karama Shopping Complex Near Karama Fish Market, Dubai 

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.