Dubai: Bulwagang – Filippinsk restaurang i Karama

Bulwagang, Filipino restaurant in Dubai

Regniga dagar är mycket ovanliga i Dubai men igår kväll, när vi var på väg till Karama, började det såklart regna. Som tur var finns det massor med mysiga ställen i Karama att gömma sig för regnet, och tidigare på dagen hade hade jag frågat mina bloggar-kompisar i Dubai om deras tips angående filippinska restauranger och maträtter, men tyvärr glömde jag att ta med mig min iPhone så jag kunde inte se vad de hade föreslagit.

När vi såg den filippinska restaurangen Bulwagang var Poul, Michelle och jag dock alla överens om att den såg lovande ut, så vi gick innanför och frågade om ett bord för tre personer. Jag läste senare att Bulwagang faktiskt är den äldste filippinske restaurangen inte bara i Dubai, men i hela U.A.E., så vilken tur vi hade, att det precist var den restaurangen vi såg först.

Jag kan inte minnas att jag någonsin har sett en filippinsk restaurang i Danmark, och fram tills för några veckor sedan hade jag aldrig smakat filippinsk mat. Menyn på Bulwagang var därför full av saker som jag inte hade någon aning om vad det kunde vara. Menyn var dock indelad i olika kategorier som ”skaldjur”, grönsaker” och “nudlar”, så vi valde en rätt från varje kategori.

Poul och Michelle beställde Pepsi till maten, men jag beslutade mig för att testa en dryck med det roliga namnet Gulaman Sago. Gulaman Sago visade sig vara en väldigt söt dryck med små gelépärlor, lite som bubble tea, och mer som en dessert än en måltidsdryck.

Maten smakade bra, och jag gillade hur den var smaksatt. Det smakade lite rökigt, lite salt och lite grillat på en och samma gång, och adobo kycklingen i en sås av soja, vinäger och vitlök kunde lätt bli en ny favorit.

Ju mer filippinsk mat jag smakar, desto mer känner jag att jag vill utforska det filippinska köket ytterligare. Min kompis Rachel har lovat att ge mig en mer ingående introduktion till filippinsk mat, och jag ser fram emot att med hennes assistans upptäcka alla goda smakar, som gömmer sig bakom de exotiska namnen på menyn.


Bulwagang Filipino Restaurant, Block G Karama Shopping Complex Near Karama Fish Market, Dubai 

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård