Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Dubai: Chongqing Noodle House – Lunch i International City

Dubai: Chongqing Noodle House - Lunch i International City

Meydan South (där vi nu bor), ligger inte långt från International City, men eftersom min hjärna fortfarande tror, att vi är i Marinan, känns ett besök i International City fortfarande som en lång resa. Igår övervann jag dock mina mentala hinder och bokade en tid för en mani/pedi i International City. Efter att ha fixat naglarna bestämde jag mig för att hitta ett ställe att äta lunch i området. International City är uppdelad i Clusters med olika landsteman, och China Cluster har några av de bästa och billigaste kinesiska restaurangerna i Dubai.

Jag råkade hamna på Chongquing Noodle House och det visade sig vara en riktig liten pärla. Konceptet är enkelt: Hemlagade nudlar med olika sorters soppor och såser tillsammans med ett bra urval av billiga sidorätter. Det är lätt att beställa in för mycket mat, men eftersom maten serveras i små plastiklådor, är det bara att be om ett lock, när man inte orkar äta mer, och sedan ta med sig lådan hem. Praktiskt, men förmodligen inte särskilt miljövänligt, så låt oss hoppas att de kommer på en bättre lösning i framtiden.

Jag beställde hot & sour soup, beef noodle soup, kyckling wontons och gurksallad, och allt smakade fantastiskt gott. Redan från första tuggan misstänkte jag, att nudlarna var hemgjorda, eftersom de hade den där läckra, lite bouncy konsistens. Jag frågade därför en i personalen vart nudlarna kom ifrån, och till min stora besvikelse svarade hon ”Chongqing”. Det visade sig dock att hon hade missuppfattat min fråga, och trodde att jag frågade om något helt annat. Nudlarna var hemlagade, såklart!

Chongqing var tidigare en del av Sichuan-provinsen, som är en region i Kina, känd för generös användning av stark, röd chili. Maten på Chongqing Noodle House är också utan tvekan åt det spicy hållet, men hanterbar, om man annars gillar stark mat.


Chongqing Noodle House, butik nr 16, Kina F15, International City, Dubai