Dubai: Dim sum på Long Teng

Dim sum på Long Teng, Dubai

På Trines sista kväll i Dubai beslutade vi oss för att gå och äta dim sum på Long Teng, som är en riktigt bra kinesisk restaurang i Business Bay. Jag har varit där för några år sedan och jag var djupt imponerad av mat och service, men Business Bay var dock alldeles för långt från Dubai Marina, för att jag skulle bli stammis på Long Teng. Fast det kanske kommer att ändra sig, för Meydan South där vi bor nu, är bara 20 minuter med bil från Long Teng och från vad som lätt vore bästa dim summen i Dubai.

Först fick vi Hainan Chicken som var en elegant version av den kinesiska klassikern, serverad med en läcker sås, och sedan var det dags för cheung feung (kantonesiska risnudelrullar). Jag har tidigare provat cheung feung med räkor (fantastiskt gott!) på Long Teng, men den här gången provade vi också cheung feung med barbecue chicken, vilket också var jättegott.

Jag är lite kluven när det gäller turnip cake. Alla mina kinesiska kompisar hävdar att turnip cake är en av de rätterna man bara måste beställa, när man äter dim sum, men jag tycker ofta att det kan vara ganska tråkigt och torrt. Long Teng’s turnip cake är dock lätt att tycka om, och de små fyrkantiga bitarna är saftiga och läckra med precis rätt mängd XO-sauce.

En annan sak man måste beställa på Long Teng är deras sticky rice dumplings formade som små kycklingar, men var försiktigt, så att du inte bränner tungan när du biter av huvudet, eftersom fyllningen är väldigt varm.

Vi fick också Crystal Shrimp Dumpling, som är en annan dim sum -klassiker, och som Long Teng är exceptionellt bra på. Long Teng är ju egentligen en fisk- och skaldjursrestaurang och vid ingången finns akvarier med levande hummer och krabbor. Personligen tycker jag att det är lite bisarrt att krabborna från akvarierna kan se hur deras kompisar hamnar på tallrikar på restaurangborden, men om ni har rest i Asien vet ni att detta är vanligt på skaldjursrestauranger, så att man kan se att det man beställer är helt färskt, direkt ur vattnet (akvariet).

Till efterrätt hade jag hoppats att det fanns plats för de goda Creamy Egg Custard Buns, som ser ut som små arga fåglar och smakar gudomligt. Fast när det var dags, var vi båda så mätta att vi var tvungna att be om att få bullarna med oss hem i en doggie-bag, tillsammans med all annat mat, som vi inte orkade äta upp. Jag var nyfiken på om de gick att värma igen dagen efter, men det gick bra, og de smakade ljuvligt efter en kort stund i mikron.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård