Dubai: Eeten – Ett nytt kafé i Marina Mall

Eeten, cafe i Dubai Marina Mall

I onsdags var jag inbjuden till ett event på Eeten, som är ett nytt kafé i Dubai Marina Mall. På eventet kunde vi prova olika rätter från menyn, så Mille (från Madmille.dk) och jag delade en förrätt med avokadohummus, och sedan fick Mille en sallad med räkor och avocado, och jag fick en Mr. Benedict, som är Eeten’s version av Eggs Benedict med lax.

Den trevliga kvinnan som tog hand om vårt bord, tyckte också att vi skulle prova den asiatiska sallad. Jag är inte riktigt säker på vad som gjorde salladen asiatisk, men den smakade ok.

Maten på Eeten är god solid café-mat Dubai-style utan några större överraskningar (varken positiva eller negativa), men till priser som är lägre än på de flesta andra kaféer i Marina Mall. Alla frukosträtter kostade till exempel mindre än 50AED, och man kan få mjukglass för 14AED, vilket är billigt för Dubai Marina. Jag tror faktiskt bara, att man hittar billigare mjukglass på McDonald’s och IKEA. En annan sak jag gillar med Eeten är att det är ett lokalt projekt, och inte en franchise av en stor internationell kedja.

Eeten öppnade i december 2019, så jag hade faktiskt varit där med Poul tidigare, innan eventet. Då var Poul inte så nöjd med sin Americano, som han sa hade för mycket vatten och smakade som bryggkaffe. På eventet tänkte jag därför, att jag skulle prova deras kaffe, för att se hur det var, så jag beställde en cappuccino, och den var bra:)


Eeten, Dubai Marina Mall, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård