Dubai: En dimmig dag på stranden – Ritz-Carlton Beach Club

En diset dag ved stranden i Dubai, Ritz-Carlton

Min kompis Mike hade en layover i Dubai så vi avtalade att träffas till lunch på Ritz-Carlton. Innan vi skulle träffas tänkte Poul och jag att spendera ett par timmar vid poolen, så vi gick över till hotellet klockan 11.
Vad vi trodde var lite morgondimma visade sig dock ligga kvar, och efter en timme var dimman så tät att solen försvann, så jag gömde mig under handduken och drack en kopp varmt kaffe medan jag väntade på att det var dags för lunch.

Jag tycker Palm Grill är den restaurangen på Ritz-Carlton med den bästa menyn. Dessutom kan man sitta vid borden nere på stranden, vilket också är ett stort plus. Tyvärr serverade de bara julbuffé den dagen, så vi gick upp till La Baie, som ligger vid poolen, i stället. Maten var också helt ok på La Baie, och min vegetariska burger med ”biff” av bönor och potatis smakade bra.

Senare gick vi till Paul på JBR och fick en mandelcroissant och en kopp kaffe. Jag har ännu inte hittat något ställe med bättre mandelcroissanter än Paul. De har riktigt mycket fyllning, og croissanterna smakar alltid nygräddade.

Det var jättebra att se Mike igen och få lite skvaller hemifrån. Jag gick i samma klass som Mike på flygskolan, där Poul också gick, så vi har många gemensamma bekanta. De flesta av våra gamla pilotkompisar är i SAS och Norwegian idag, så vi sa åt Mike att övertyga några av dem att komma till Dubai istället och hålla oss sällskap.

Mike skulle flyga tillbaka den 24 december, och det var meningen att han skulle landa julafton, men på grund av dimman i Dubai blev flygningen försenad, och han fick fira julafton ombord på planet. Själv firade jag julafton på flygplatsen i Jakarta, men mer om det i ett annat inlägg.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård