Dubai EXPO: Sushiro – Restaurangen i Japans paviljong

Dubai EXPO: Sushiro - Restaurangen i den japanska paviljong

En av de bästa sakerna med EXPO är alla goda restauranger i de olika ländernas paviljonger. Fler av våra kompisar hade berättat om Sushiro, som är restaurangen i den japanska paviljongen på EXPO. Den skulle vara helt fantastiskt, så igår åkte vi ut för att testa själva. Sushiro är en kaiten sushi-restaurang, där små tallrikar med sushi och annat gott roterar runt på bandet. Ser man något som lockar, är det bara att ta tallriken från bandet och börja äta.

Hos Sushiro kan man även beställa direkt från menyn, ifall man tröttnar på att vänta på att favorittallriken ska dyka upp på bandet. Tallrikarna har olika färger och varje färg kostar olika mycket. De dyraste är de svarta tallrikarna, som kostar 25AED, men även om vi åt tills vi höll på att spricka, så blev notan bara runt 350AED för oss båda, vilket är riktigt billigt för sushi i Dubai.

Åker ni till Sushiro ska ni absolut prova o-toro/fatty tuna, som är den bit av tonfisken med mest fettmarmorering. Man hittar sällan den sortens tonfisk utanför Japan, och det är vanligtvis väldigt dyrt, men på Sushiro kostar en bit o-toro nigiri bara 25 AED. Man kan också beställa medium fatty tuna med lite mindre fett, där man får 2 stycken för 25AED, vilket också är en riktigt bra deal.

Att äta på Sushiro kändes som att vara tillbaka i Japan och maten var riktigt god. I Japan är kaiten-sushi-restauranger väldigt casual ställen, men fisken på Sushiro var bättre än på många av de finare sushirestauranger i Dubai, och det fanns många olika sorter att välja mellan. Jag fick också en skål miso ramen, som smakade bra, och hade jag inte varit så mätt, hade jag beställt en av deras parfait-desserter, som såg väldigt goda ut. Om bara EXPO inte hade varit så långt från där vi bor! Är ju redan sugen på Sushiro sushi igen:)

Sushiro är en av de mest populära restaurangerna på EXPO och vi väntade i 45 minuter på att få ett bord, men när vi gick hörde vi personalen säga att väntan var över en timme. Om du planerar att äta på Sushiro kan det rekommenderas att komma tidigt.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård