Dubai: Fümé med Foodie Vänner

Portobello with ponzu sauce and garlic, Fume Dubai

Trusted Foodie Friend 1 + 2 jobbar båda i Dubai Marina, så Fümé var ett självklart val för vår senaste lunchdate. Fümé flörtar med en massa olika kök. Ibland fungerar det väldigt bra (jag kommer aldrig att glömma de koreanskt inspirerade brisket lettuce wraps, de var magiska!) och andra gånger blir resultatet katastrofalt (thailändsk biffsallad, jag tittar på dig).

Den här gången var allt vi hade riktigt gott förutom råbiffen. Enligt Trusted Foodie Friend nr 1 som beställde rätten, var den inte alls bra, och ägget hade en konstig smak. Ville jag smaka? Hmm .. nej tack. Så trots att råbiffen ser bra ut på bilden,  fick vi skicka den tillbaka till köket.

Laksa är en av de rätterna jag alltid beställer, när jag är för hungrig för en sallad men inte hungrig nog för en vanlig huvudrätt. I Dubai smakar de flesta laksa på samma sätt, och ingen smakar riktigt autentiskt. Men genom åren har jag lärt mig att uppskatta Dubai-style laksa, och den på Fümé är alltid ett säkert kort.

Det var första gången jag provade Fümés Portobello svamp med vitlök och ponzu smör och det var en underbar rätt. Det är sånt som får vegetarianer att hoppa av glädje och icke-vegetarianer att glömma allt om kött, och jag hoppas verkligen att Portobelloen är här för att stanna. Kycklingvingarna var krispiga och välsmakande, och även om sparrisen skulle kunna behöva en nypa salt, skulle jag gärna vilja beställa dem igen.

Gott sällskap kräver goda cocktails och Trusted Foodie Friend 1 + 2 insisterade på att vi beställda Desert Donkeys. Fruktig och kryddig, Hej nya favoritdrink!

Fümé, Pier 7, Dubai Marina, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård