Dubai: Fümé med Foodie Vänner

Portobello with ponzu sauce and garlic, Fume Dubai

Trusted Foodie Friend 1 + 2 jobbar båda i Dubai Marina, så Fümé var ett självklart val för vår senaste lunchdate. Fümé flörtar med en massa olika kök. Ibland fungerar det väldigt bra (jag kommer aldrig att glömma de koreanskt inspirerade brisket lettuce wraps, de var magiska!) och andra gånger blir resultatet katastrofalt (thailändsk biffsallad, jag tittar på dig).

Den här gången var allt vi hade riktigt gott förutom råbiffen. Enligt Trusted Foodie Friend nr 1 som beställde rätten, var den inte alls bra, och ägget hade en konstig smak. Ville jag smaka? Hmm .. nej tack. Så trots att råbiffen ser bra ut på bilden,  fick vi skicka den tillbaka till köket.

Laksa är en av de rätterna jag alltid beställer, när jag är för hungrig för en sallad men inte hungrig nog för en vanlig huvudrätt. I Dubai smakar de flesta laksa på samma sätt, och ingen smakar riktigt autentiskt. Men genom åren har jag lärt mig att uppskatta Dubai-style laksa, och den på Fümé är alltid ett säkert kort.

Det var första gången jag provade Fümés Portobello svamp med vitlök och ponzu smör och det var en underbar rätt. Det är sånt som får vegetarianer att hoppa av glädje och icke-vegetarianer att glömma allt om kött, och jag hoppas verkligen att Portobelloen är här för att stanna. Kycklingvingarna var krispiga och välsmakande, och även om sparrisen skulle kunna behöva en nypa salt, skulle jag gärna vilja beställa dem igen.

Gott sällskap kräver goda cocktails och Trusted Foodie Friend 1 + 2 insisterade på att vi beställda Desert Donkeys. Fruktig och kryddig, Hej nya favoritdrink!

Fümé, Pier 7, Dubai Marina, Dubai

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.