Dubai: Kibsons – En matbutik på nätet

När vi bestämde oss för att börja äta mer grönsaker och mindre kött, började vi också handla på Kibsons, eftersom de har ett riktigt bra urval av veganska och vegetariska livsmedel. Varorna levereras i stora kartonger som man sedan lämnar tillbaka vid nästa beställning, så att de kan återvinnas korrekt.

Jag har också testat några av Kibsons meal kits, där man får recept samt alla ingredienser levererade. Med undantag av gazpacho-kittet, har det dock inte varit någon höjdare . Många av recepten tar mycket lång tid att laga, och de verkar inte ha testats så noggrant med avseende på mängder och näringsvärde. Deras avokado-soppa meal kit, hade samma konsistens som en mycket kompakt guacamole. Man skulle äta den med rökt makrill på toppen, men det var så tung en rätt att man inte fick ner mer än några få bitar . Istället använde vi “soppan” som smörgåspålägg till lunch dagen efter.

Hur som helst, så är jag ett stort fan av Kibsons och hela konceptet med att få mina livsmedel levererat till dörren. Efter att jag började måltidsplanen från Soul Santé använder jag dock mestadels Kibsons för att köpa frukt och grönsaker att ha som snacks under dagen, eftersom frukt och grönsaker från Kibsons är riktigt bra och billigare än på Waitrose. Jag har också utvecklat en sorts beroende av den Coco Yogo cashew cream cheese med gräslök som Kibsons säljer. Jag testade den första gången i december, när den var på rea, och nu kan jag inte leva utan. Den kostar 27AED för en pytteliten burk, så en dyr sak att vara beroende av 🙂

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård