Dubai: Korean BBQ kväll på Sonamu

Korean BBQ Kväll på Sonamu, koreansk restaurang i Dubai

Vi är en blandad grupp av koreaner (adopterade och “riktiga” + J från Libanon), som regelbundet träffas för att äta koreansk mat. En gammal favorit för våra träffar är den koreanska restaurangen Sonamu, och häromdagen var det dags för ett besök igen.

Det har gått nästan 9 år sedan första gången jag besökte Sonamu, och jag älskar det stället. Även om restaurangen ligger i Deira (= jättemycket trafik under rush hour), är det fortfarande min favorit när det gäller koreansk mat i Dubai. De har en mycket prisvärd set menu, som inkluderar förrätt, grill, soppa och efterrätt. Jättemycket, jättegod mat!

De har nyligen ändrat lite i rätterna som ingår i menyn, så när vi var där fick vi vi lax, stekt tofu och twigim (koreansk tempura) till förrätt, innan bordsgrillen tändas. Vi hade bett om ett av de asiatiska borden, där man sitter på golvet med plats för benen i en fördjupning under bordet. Shinae var grillmästare och såg till att köttet blev grillat helt perfekt. De bästa utskärningarna för korean bbq är de med mycket fett så som ribeye. Köttet ska bara vara på grillen i få minuter och sedan ätas direkt, medan det fortfarande är saftigt och varmt. Om man inte vill hantera grillandet själv, är det bara att fråga personalen, så hjälper de till att grilla.

Till efterrätt hade vi den goda gamla Chocolate Volcano-kakan, som har varit en del av Sonamus bbq-meny sedan mitt första besök. Om du frågar snällt, serveras kakan med en kula vaniljglass, så gott!

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård