Dubai: Koreansk middag hos Pia

Korean dinner, take-out from Gangnam, Dubai

I Dubai är vi en grupp koreanska adopterade och “riktiga” koreaner som träffas då och då för att äta koreansk mat och omgås, och innan jag åkte tillbaka till Danmark hann vi arrangera en koreansk middag hos Pia.

Pia bor i ett enormt gated community och jag råkar alltid gå fel, så jag kom 30 minuter för sent och var hangry och svettig när jag kom dit. När jag såg all den goda maten som väntade, blev jag dock snabbt på bättre humör.

Shinae hade beställt mat från Gangnam, som är en av de nyare koreanska restaurangerna i Dubai och ganska populär bland koreanerna i staden. Vi fick pacheon (koreansk pannkaka), japchae (glasnudlar), korean fried chicken, soppa med oxkött och naturligtvis massor av kimchi. Det var alltsamman jättegott, och vi åt alla aldeles för mycket och gick i kollektivt foodcoma i soffan efteråt.

Till efterrätt fick vi sedan en tårta med kaffesmak ackompanjerad av Guns’n’Roses på repeat, och innan vi åkte hem gav Shinae oss en goodiebag fylld med koreanska snacks och sheet masks. Så trevligt! Jag ser fram emot att smaka på allt och prova maskerna.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård