Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Dubai: Koreansk middag hos Pia

Korean dinner, take-out from Gangnam, Dubai

I Dubai är vi en grupp koreanska adopterade och “riktiga” koreaner som träffas då och då för att äta koreansk mat och omgås, och innan jag åkte tillbaka till Danmark hann vi arrangera en koreansk middag hos Pia.

Pia bor i ett enormt gated community och jag råkar alltid gå fel, så jag kom 30 minuter för sent och var hangry och svettig när jag kom dit. När jag såg all den goda maten som väntade, blev jag dock snabbt på bättre humör.

Shinae hade beställt mat från Gangnam, som är en av de nyare koreanska restaurangerna i Dubai och ganska populär bland koreanerna i staden. Vi fick pacheon (koreansk pannkaka), japchae (glasnudlar), korean fried chicken, soppa med oxkött och naturligtvis massor av kimchi. Det var alltsamman jättegott, och vi åt alla aldeles för mycket och gick i kollektivt foodcoma i soffan efteråt.

Till efterrätt fick vi sedan en tårta med kaffesmak ackompanjerad av Guns’n’Roses på repeat, och innan vi åkte hem gav Shinae oss en goodiebag fylld med koreanska snacks och sheet masks. Så trevligt! Jag ser fram emot att smaka på allt och prova maskerna.