Dubai: Little Erth by Nabz&G – Vegansk restaurang i JLT

Little Erth by Nabz&G, vegan restaurant in JLT, Dubai
Papaya rolls

Jag har tidigare beställt mat hem från Little Erth by Nabz&G, och det har alltid varit riktigt gott, så häromdagen, när jag var i JLT för att hämta några visitkort, bestämde jag mig för att titta förbi restaurangen.

De flesta veganske restaurangerna i Dubai är indiska, men på Little Erth är maten främst internationell. På menyn hittar man alla de populära veganska trenderna just nu, samt flera originella Little Erth-rätter.

Här är vad jag beställde och vad jag tyckte om maten:

Vegan Mac & Cheese: En solid, mättande rätt med krämig konsistens, men jag tyckte att den saknade ostsmak. Jag har hört från min veganske kompis Waz, att man kan lägga till nutritional yeast, (vet ej vad det heter på svenska) för att få en ostig smak utan ost. Jag hade också gärna varit förutan smaken av kokos, som jag tror kom från kokosmjölk eller kokosolja. Hade varit bättre att använda olja eller plantmjölk med en mer neutral smak.

Spring Wraps: Papaya-rullor med en fyllning av cashew-creme och guacamole. Underbart gott men svårt att beskriva. En av Little Erths signaturrätter som du bara måste testa om du äter där.

Vegansk ost: Jag hade inte för avsikt att beställa denna förrätten, men på grund av ett missförstånd fick jag först vegansk ost serverad i stället för den mac & cheese jag hade beställt. Servitören bad om ursäkt och sa att hon skulle skicka tillbaka osten till köket. Dock såg det så gott ut att jag bestämde mig för att behålla osten och bad dem packa den i en påse som jag kunde ta med mig hem. Osten är gjord på tofu och cashewnötter och smaken och konsistensen påminner om keso. Man får en stor portion, och jag tror att det skulle vara lite för mycket för en person som förrätt, men perfekt att dela (eller att ta med sig hem och äta sen). Tyvärr glömde jag att ta kort på osten, men den var riktigt god.


Little Erth by Nabz&G, Shop 34, Building J2, Cluster J, JLT Dubai

On du gar från Dubai Marina, hittar du Little Erth åt höger för Wokyo (fast runt hörnet, så man ser inte Little Erth med en gång).

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård