Dubai: Little Erth by Nabz&G – Vegansk restaurang i JLT

Little Erth by Nabz&G, vegan restaurant in JLT, Dubai
Papaya rolls

Jag har tidigare beställt mat hem från Little Erth by Nabz&G, och det har alltid varit riktigt gott, så häromdagen, när jag var i JLT för att hämta några visitkort, bestämde jag mig för att titta förbi restaurangen.

De flesta veganske restaurangerna i Dubai är indiska, men på Little Erth är maten främst internationell. På menyn hittar man alla de populära veganska trenderna just nu, samt flera originella Little Erth-rätter.

Här är vad jag beställde och vad jag tyckte om maten:

Vegan Mac & Cheese: En solid, mättande rätt med krämig konsistens, men jag tyckte att den saknade ostsmak. Jag har hört från min veganske kompis Waz, att man kan lägga till nutritional yeast, (vet ej vad det heter på svenska) för att få en ostig smak utan ost. Jag hade också gärna varit förutan smaken av kokos, som jag tror kom från kokosmjölk eller kokosolja. Hade varit bättre att använda olja eller plantmjölk med en mer neutral smak.

Spring Wraps: Papaya-rullor med en fyllning av cashew-creme och guacamole. Underbart gott men svårt att beskriva. En av Little Erths signaturrätter som du bara måste testa om du äter där.

Vegansk ost: Jag hade inte för avsikt att beställa denna förrätten, men på grund av ett missförstånd fick jag först vegansk ost serverad i stället för den mac & cheese jag hade beställt. Servitören bad om ursäkt och sa att hon skulle skicka tillbaka osten till köket. Dock såg det så gott ut att jag bestämde mig för att behålla osten och bad dem packa den i en påse som jag kunde ta med mig hem. Osten är gjord på tofu och cashewnötter och smaken och konsistensen påminner om keso. Man får en stor portion, och jag tror att det skulle vara lite för mycket för en person som förrätt, men perfekt att dela (eller att ta med sig hem och äta sen). Tyvärr glömde jag att ta kort på osten, men den var riktigt god.


Little Erth by Nabz&G, Shop 34, Building J2, Cluster J, JLT Dubai

On du gar från Dubai Marina, hittar du Little Erth åt höger för Wokyo (fast runt hörnet, så man ser inte Little Erth med en gång).

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.