Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Dubai: Löprundor och smoothie bowls

Dubai Marina

Jag har aldrig riktigt gillat att springa, men efter att alla gyms håller stängt på grund av covid-19, har det inte funnits så många alternativ till träning. Jag vaknar tidigt, och klockan 06, precist när nattens covid-19-utegångsförbud tar slut, är jag redo att påbörja min löprunda.

Jag kan fortfarande komma på 100 andra saker, jag hellre skulle göra än att springa, men jag måste erkänna att det faktiskt känns riktigt skönt efteråt. Jag brukar belöna mig själv med en smoothie bowl när jag är hemma igen, och det är tanken om denna, som får mig att orka springa alla 2,5(!)kilometer.

Och på tal om smoothiebowls, så var de inte särskilt lyckade de första gångerna. De såg mer ut som bärsoppa, och jag kämpade verkligen med att hitta rätt balans mellan för mycket vätska, och inte tillräckligt med vätska. För mig visade sig skivade frysta bananer vara nyckeln till smoothie bowl success. Bananerna ger smoothien konsistens utan att täppa till mixern. Jag använder en frusen banan per skål tillsammans med ett paket fryst açai-mix (för en lila smoothie bowl) eller pitaya-mix (för en pink smoothie bowl). Bananerna måste vara frysta, för annars får du smoothie-soppa. Toppa med färska bär, kokosnöt och andra fina saker, som smakar gott 🙂