Dubai: Lunch med Pia på Carine

Beetroot salad at Carine, Emirates Golf Club, Dubai

Förra veckan träffades Pia och jag till lunch på Carine, som är den franska restaurangen på Emirates Golf Club. Det är en riktigt mysig restaurang med utsökt mat och trevlig personal, men av någon anledning har de inte någon lunchmeny eller några luncherbjudanden, vilket är lite konstigt med tanke på att restaurangen skulle vara perfekt för en affärslunch.

Deras huvudrätter är dyra, men förrätterna och smårätterna är billigare och av ganska generös storlek, så om du äter lunch på Carine kan jag rekommendera att skippa huvudrätten och beställa in en handfull förrätter att dela på i stället.

En av de förrätterna jag verkligen gillar är Carines Harissa räkor. De smakar lite som vitlöksräkor, Gambas al Ajillo, som man får i Spanien fast med ett extra kick från harissa-kryddan. Räkorna serveras i en oljig marinad som är fylld med smak, – perfekt för att doppa bröd i.

Pia var min första kompis i Dubai och jag uppskattar verkligen vår vänskap. Vi träffade via våra bloggar och det tog inte lång tid innan Pia bjöd Poul och jag över på grillmat. Den gången bodde Pia och hennes man F i Al Waha, som är en villa compound utanför staden. Det var verkligen svårt att hitta dit eftersom området ännu inte fanns på GoogleMaps eller GPS, så vi åkte fel 100 gånger och var flera timmar försenade, men allt var snabbt förlåtit och här 7 år senare, äter vi lunch och pratar om resor vi skulle vilja göra tillsammans 🙂

Carine, Emirates Golf Club, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård