Dubai: Lunch med Pia på Carine

Beetroot salad at Carine, Emirates Golf Club, Dubai

Förra veckan träffades Pia och jag till lunch på Carine, som är den franska restaurangen på Emirates Golf Club. Det är en riktigt mysig restaurang med utsökt mat och trevlig personal, men av någon anledning har de inte någon lunchmeny eller några luncherbjudanden, vilket är lite konstigt med tanke på att restaurangen skulle vara perfekt för en affärslunch.

Deras huvudrätter är dyra, men förrätterna och smårätterna är billigare och av ganska generös storlek, så om du äter lunch på Carine kan jag rekommendera att skippa huvudrätten och beställa in en handfull förrätter att dela på i stället.

En av de förrätterna jag verkligen gillar är Carines Harissa räkor. De smakar lite som vitlöksräkor, Gambas al Ajillo, som man får i Spanien fast med ett extra kick från harissa-kryddan. Räkorna serveras i en oljig marinad som är fylld med smak, – perfekt för att doppa bröd i.

Pia var min första kompis i Dubai och jag uppskattar verkligen vår vänskap. Vi träffade via våra bloggar och det tog inte lång tid innan Pia bjöd Poul och jag över på grillmat. Den gången bodde Pia och hennes man F i Al Waha, som är en villa compound utanför staden. Det var verkligen svårt att hitta dit eftersom området ännu inte fanns på GoogleMaps eller GPS, så vi åkte fel 100 gånger och var flera timmar försenade, men allt var snabbt förlåtit och här 7 år senare, äter vi lunch och pratar om resor vi skulle vilja göra tillsammans 🙂

Carine, Emirates Golf Club, Dubai

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.