Dubai: Lunch på Ravi i Satwa

Mutton Kadai at Ravi, Satwa, Dubai

Igår var jag i Satwa för att hitta en bra skräddare, och eftersom det inte går att besöka Satwa (i alla fall inte för mig), utan att också besöka den pakistanska restaurangen Ravi, beslutade jag mig för att äta pakistansk lunch innan jag började skräddare-jakten.

Jag hade tänkt beställa en av deras paneer-rätter, men de hade slut på paneer (en sorts färskost) den dagen. Istället föreslog servitören att jag provade deras Mutton Kadai, som är en rätt med fårkött kokat i en tomat-och-kummin-baserad sås.

Innan den varma maten serveras på Ravi får man alltid en tallrik med gurka, tomat och lök, samt en skål med kall yoghurtsås. Jag har alltid undrat om grönsakerna ska ätas som förrätt eller om de är tillbehör till huvudrätten. Jag glömde att fråga den här gången, men jag ska försöka ta reda på det nästa gång jag är där.

Jag beställde 3 roti (mjukt bröd) att skopa upp maten med, men jag fick bara en. Servitören försäkrade mig dock om att resten skulle dyka upp när jag hade ätit upp den första, så att de inte skulle hinna bli kalla och tråkiga.

Det var en superbra lunch, och jag blev som alltid förvånad över att se hur billigt det var. Jag tror jag betalade runt 20 AED (50kr.) för roti, varmrätt och en kopp karak chai, som smakade som en stor varm kram. Billigt och gott!

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård