Dubai: Lunch på Ravi i Satwa

Mutton Kadai at Ravi, Satwa, Dubai

Igår var jag i Satwa för att hitta en bra skräddare, och eftersom det inte går att besöka Satwa (i alla fall inte för mig), utan att också besöka den pakistanska restaurangen Ravi, beslutade jag mig för att äta pakistansk lunch innan jag började skräddare-jakten.

Jag hade tänkt beställa en av deras paneer-rätter, men de hade slut på paneer (en sorts färskost) den dagen. Istället föreslog servitören att jag provade deras Mutton Kadai, som är en rätt med fårkött kokat i en tomat-och-kummin-baserad sås.

Innan den varma maten serveras på Ravi får man alltid en tallrik med gurka, tomat och lök, samt en skål med kall yoghurtsås. Jag har alltid undrat om grönsakerna ska ätas som förrätt eller om de är tillbehör till huvudrätten. Jag glömde att fråga den här gången, men jag ska försöka ta reda på det nästa gång jag är där.

Jag beställde 3 roti (mjukt bröd) att skopa upp maten med, men jag fick bara en. Servitören försäkrade mig dock om att resten skulle dyka upp när jag hade ätit upp den första, så att de inte skulle hinna bli kalla och tråkiga.

Det var en superbra lunch, och jag blev som alltid förvånad över att se hur billigt det var. Jag tror jag betalade runt 20 AED (50kr.) för roti, varmrätt och en kopp karak chai, som smakade som en stor varm kram. Billigt och gott!

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.