Dubai: Manikyr på Haven Spa

Dubai: Manikyr på Haven Spa

I Dubai brukar jag fixa naglarna på Haven Spa, som är en liten, fin och väldigt rosa salong i Layan Community, en bit utanför staden.Tjejerna som jobbar på Haven är riktigt trevliga, och jag har varit där så många gånger att vi har lärt känna varandra väl. De delar mitt intresse för god mat, och jag går alltid därifrån med tips om nepalesisk och filippinsk mat, som de tycker jag ska smaka.

Om sommaren har jag alltid pastellfärgat lack, för det är vad som känns mest naturligt för mig. Jag har provat mörkare nyanser, men jag tycker att de är svåra att matcha med mina sommarkläder.

Jag har ganska korta naglar, vilket är en gammal vana från när jag pluggade till läkare. Korta naglar är mycket lättare att hålla rena, och därför mer hygieniska , och jag har lärt mig tycka om den korta stilen. Jag har provat gel-lack några gånger, men det förstör mina naglar och gör dem mjuka och svampiga, så numera håller jag mig till vanligt lack. Om jag sitter kvar i salongen och ger lacket tillräckligt med tid att torka så håller mina naglar sig fina i en vecka eller mer. Under den tiden skulle mina naglar ha växt så pass mycket, att jag ändå skulle behöva byta lack, så det finns verkligen ingen anledning för mig att använda gel-lack.

Här är en video från mitt senaste besök på Haven Spa:

Videon finns även att se på engelska här

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård