Dubai Marina: Shake Shack och karak

Shake Shack, Dubai Marina

Vid den här tiden på året är Dubai ett bra ställe att vara. Det är nu alla turister kommer ner för att njuta av det soliga vädret (och shoppingfestivalen), och Dubai gör sitt bästa för att imponera.

På helgerna i Dubai Marina är det levande musik och de har också ställt upp food trucks på sträckan mellan Marina Mall och Pier 7. Först trodde jag att det var en tillfällig grej, men det verkar som om de är här för att stanna. Det innebär att jag har Salt och Shake Shack precis vid min tröskel. Decisions, decisions. De båda gör ju fantastiska hamburgare, som även är ganska lika om du frågar mig, så vilken ska man välja?

Förra gången blev det Shake Shack eftersom det var kortare kö och de hade lediga bord, så att vi kunde sitta ner och äta våra hamburgare. Vi hade varje sin Shack Burger och en Cheesy Fries att dela, och det smakade fantastiskt.

Efteråt gick vi till en annan truck, BLK Coffee. Karak är starkt svart te med mjölk och kardemumma, och det är väldigt populärt i Dubai, men jag tror att det ursprungligen är från Indien. Efter att jag har slutit med kaffe, har jag börjat dricka svart te igen, och just nu är karak min favorit. Har ni provat?

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård