Dubai: Miyoshi – En koreansk frisörsalong i Dubai

Miyoshi, Korean hair salon, Dubai

Undrar ni vart koreanerna i Dubai går och klipper sig? Det gjorde jag, för alla mina koreanska vänner här i Dubai har fantastiskt hår, och det visade sig att de alla går till samma frisörsalong, Miyoshi, som ligger inne i Golden Tulip i Tecom.

Miyoshi är en koreansk skönhetssalong och de flesta, som jobbar där är från Korea. När du bokar kan du själv välja vilken frisör du vill ha. Shinae rekommenderade Mario, så jag bokade min första klippning på Miyoshi hos honom.

Mario är från Korea, och heter egentligen något annat på koreanska, men som de flesta koreaner har han också tagit ett engelsk namn som är enklare att uttala och komma ihåg. Han har tidigare arbetat i Australien och Kina, så han talar engelska bra. Jag sa till honom att jag skulle vilja ha den nya typen av uppklippt frisyr, som alla koreanerna har, och jag visade honom ett kort på Shinae för att säkra mig att vi var överens om stilen. Vi bestämde oss för att prova en lätt och luftig, mellanlång, mjuk uppklippning, och om jag var nöjd med den stilen, kunde vi ta ut svängarna även mer nästa gången.

Besöket tog runt 45 minuter inklusive hårtvätt. Hårtvätt ingår hos de flesta frisörer i Dubai, men det är tyvärr inte alltid fallet i Danmark, så jag tänkte, att jag skulle understryka för mina danska läsare att de 100AED, som jag betalade för klippningen, var inklusive tvätt, vilket gör det super billigt jämfört med klippningar i Danmark.

Frisyren kräver inte så mycket att styla, vilket är viktigt för mig, för om jag behöver spendera för mycket tid på morgonen med att föna och sätta håret, brukar det sluta med att jag bara gör en hästsvans i stället. Frisyren har en inbyggd volym och lätthet, så jag kan bara trilla ut sängen på morgonen, borsta håret lite grann och ta i lite setting spray, och så är jag redo.

Uppdatering 1: Shinae rekommenderade Mario, men en annan kompis klippte sig hos Julie, och hon skulle också vara riktigt bra.

Uppdatering 2: En koreansk kompis går inte till Miyoshi utan till en salong i Oud Metha, som heter Korean Beauty Salon. De ska också vara väldigt duktiga, och deras permanent är billigare än Miyoshia, så om du är i det området och vill prova på en koreansk klippning, da kanske den salongen är värt att titta förbi.

Uppdatering 3: Jag har nu varit och testat Korean Beauty Salon i Oud Metha, och de var jättebra. Om man är i den delen av Dubai är Korean Beauty Salon det bästa valet.


Miyoshi, Golden Tulip Media Hotel (ej att förväxla med Golden Tulip Hotel i Al Barsha), Barsha Heights, Tecom, Dubai. Tel: 04 448 9898

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård