Dubai: Neighbourhood Food Hall i Motor City

Neighbourhood Food Fall i Motor City, Dubai

När jag skulle beställa lunch häromdagen, testade jag en ny singaporeansk restaurang, Shiok, på Careem. Jag var sugen på Singapore Hainanese Chicken Rice, så jag beställde från Shiok, men hade inte höga förväntningar, eftersom jag tidigare har fått några ganska mediokre versioner i Dubai. Gissa hur förvånat jag blev, när det dykte upp en riktigt god, autentisk (röd sås och allt), Singapore Hainanese Chicken Rice vid lunchtid. Jag letade upp restaurangen på nätet och det visade sig att den låg i Neighborhood Food Hall, som är en ny food court i Motor City. En ny food court? Det lät ju lovande, så Polle och jag bestämde oss för att åka över och ta en titt senare på kvällen.

Neighborhood Food Hall öppnade för tre månader sedan och det är ett fantastiskt ställe för matälskare. Försäljarna är en blandning av väletablerade, hemodlade restauranger, och mindre ställen, som man inte hittar någon annanstans i staden. Här hittar man riktigt god mat till ett bra pris i vad som som påminner om de hawker centres, några av er säkert känner från Singapore, eller de food courts man hittar i Bangkok. Man beställer vad som lockar från en eller flera av försäljarna och sedan sätter man sig vid ett av borden och äter.

Jag hann bara testa ett litet urval av restaurangerna i Neighborhood Food Hall, innan jag var mätt, men jag kommer att hålla er uppdaterade, så fort jag får provat de andra restaurangerna jag inte hann med denna gången. Ni kan hitta mer info om restaurangerna i Neighborhood Food Hall, öppettider etc. på hemsidan:

Neighborhood Food Hall (bredvid Al Adel-moskén), Green Community Motor City, Dubai

Shio

Det var Shio som fick mig att besöka Neighborhood Food Hall efter att jag hade en riktigt trevlig hemleverans kycklingris till lunch. Shio ligger i ett lugnt hörn vid food court och ser inte ut som mycket, men maten är äkta, välsmakande, singaporisk mat. Jag fick senare reda på att ägaren är från Singapore.

Beställde kycklingris som hemleverans, och det kom med den där kryddiga röda såsen som man alltid får i Singapore, och som jag har glömt hur mycket jag gillade. Hade laksa vid mathallen och den var rik och krämig. Inte lika fotogena som den tjusiga laksa som alla andra Asia fusion-restauranger i Dubai serverar, men ack så läcker. Rik, krämig och packad med bra grejer under ytan. Du kan lägga till hjärtmusslor mot en avgift.

Tacos Los Hermanos

Tacos Los Hermanos är känt för autentiska, mexikanska tacos, och när jag var där, var det de två mexikanska bröderna, Isaac och Josue, som startade Tacos Los Hermanos, som lagade maten. Isaac och Joshua kommer från Guadalajara, Mexiko, som Isaac hävdar måste vara den mest mexikanska staden i Mexiko, eftersom det är hemstaden för tequila- och mariachi-band. Vi beställde tacos med oxtunga, för alla som någonsin smakat oxtunga vet, att det är något av det bästa, och möraste kött som finns, och perfekt i tacos. Deras birria tacos såg dock också lockande ut, så jag skrev upp dem på min to-do-lista inför nästa besök.

Maru Udon

Jag hade ju redan beställt laksa från Shio, men jag var bara tvungen att prova zaru udon, som är kalla udon nudlar man doppar i en kall sås med riven rädisa och vårlök. De tjocka udon-nudlar var perfekt tillagade och hade den där lite bouncy konsistens, som jag bara älskar. Ska definitivt prova en av de mer avancerade udon-rätterna nästa gången.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.