Dubai: Nyårsafton på JB’s Gastropub

New Year's Eve dinner at JB's Gastropub Dubai

Gott nytt år! För första gången på flera år jobbade inte Poul och vi var båda i Dubai, så vi bestämde oss för att fira nyårsafton på JB’s Gastropub på JBR. JB’s är nog det närmsta man kommer en kvarterskrog på turistiga JBR, och jag gillar restaurangens avslappnade pub-atmosfär.

Årets sista måltid började med en amuse bouche med majsbröd och getost. Jag tror att den kom direkt från kylen, för den var så kallt att man inte riktigt kunde smaka getosten, vilket var synd. Jag tror att den hade smakat bättre om den hade serverats vid rumstemperatur. Sedan fick vi en förrätt med pilgrimsmusslor, räkor och majs och en förrätt med anka och rödkål. Två väldigt olika rätter, men båda smakade jättegott och vi åt upp allt på tallriken.

Efter förrätten serverade personalen champagne-isglass så vi kunde rensa smaklökarna innan huvudrätten, vilket jag tycker var en fin liten detalj. Både Poul och jag brukar äta väldigt fort, så för att sakta ner tempot, bad vi köket om att vänta lite med att servera huvudrätten medan vi beställde in ett extra glas vin.

Till huvudrätt kunde vi välja mellan oxfilé eller marulk. Vi valde båda oxfilén, fast beslutna på att njuta av varje bit. Vi har nämligen beslutet att äta mycket mindre kött i 2020 så vem vet när vi kommer äta oxfilé igen. Vi hade bett om att få biffarna stekt så de var röda inuti, men min var medium och Poulsvar genomstekt. Jag tror att det var den långa pausen mellan förrätt och huvudrätt som tog hårt på biffarna, men köttet var av så god kvalitet, att det var välsmakande och mört, även om det var genomstekt.

Till dessert fick vi hallonsorbet och en stort chokladtårta-klocka. Hallonsorbeten hade en skön smak av bär och var inte för söt, men den stora choklad-klockan var inte att leka med och så tung, att varken Poul eller jag (eller någon av gästerna vid de borden vi kunde se) lyckades äta upp den.

Överlag tyckte jag det var en riktig trevlig och mycket prisvärd kväll. Personalen var supersnälla och mycket uppmärksamma, och om de tyckte det var tråkigt att jobba på nyårsafton var de väldigt bra på att dölja det. Om vi ​​är i Dubai till nyårsafton nästa år, tror jag att vi kommer fira på en restaurang igen, och om JB’s Gastropub har samma erbjudande nästa år, då kanske vi kommer tillbaka.


JB’s Gastropub, Amwaj Rotana, JBR, Dubai

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.