Dubai: Nyårsafton på JB’s Gastropub

New Year's Eve dinner at JB's Gastropub Dubai

Gott nytt år! För första gången på flera år jobbade inte Poul och vi var båda i Dubai, så vi bestämde oss för att fira nyårsafton på JB’s Gastropub på JBR. JB’s är nog det närmsta man kommer en kvarterskrog på turistiga JBR, och jag gillar restaurangens avslappnade pub-atmosfär.

Årets sista måltid började med en amuse bouche med majsbröd och getost. Jag tror att den kom direkt från kylen, för den var så kallt att man inte riktigt kunde smaka getosten, vilket var synd. Jag tror att den hade smakat bättre om den hade serverats vid rumstemperatur. Sedan fick vi en förrätt med pilgrimsmusslor, räkor och majs och en förrätt med anka och rödkål. Två väldigt olika rätter, men båda smakade jättegott och vi åt upp allt på tallriken.

Efter förrätten serverade personalen champagne-isglass så vi kunde rensa smaklökarna innan huvudrätten, vilket jag tycker var en fin liten detalj. Både Poul och jag brukar äta väldigt fort, så för att sakta ner tempot, bad vi köket om att vänta lite med att servera huvudrätten medan vi beställde in ett extra glas vin.

Till huvudrätt kunde vi välja mellan oxfilé eller marulk. Vi valde båda oxfilén, fast beslutna på att njuta av varje bit. Vi har nämligen beslutet att äta mycket mindre kött i 2020 så vem vet när vi kommer äta oxfilé igen. Vi hade bett om att få biffarna stekt så de var röda inuti, men min var medium och Poulsvar genomstekt. Jag tror att det var den långa pausen mellan förrätt och huvudrätt som tog hårt på biffarna, men köttet var av så god kvalitet, att det var välsmakande och mört, även om det var genomstekt.

Till dessert fick vi hallonsorbet och en stort chokladtårta-klocka. Hallonsorbeten hade en skön smak av bär och var inte för söt, men den stora choklad-klockan var inte att leka med och så tung, att varken Poul eller jag (eller någon av gästerna vid de borden vi kunde se) lyckades äta upp den.

Överlag tyckte jag det var en riktig trevlig och mycket prisvärd kväll. Personalen var supersnälla och mycket uppmärksamma, och om de tyckte det var tråkigt att jobba på nyårsafton var de väldigt bra på att dölja det. Om vi ​​är i Dubai till nyårsafton nästa år, tror jag att vi kommer fira på en restaurang igen, och om JB’s Gastropub har samma erbjudande nästa år, då kanske vi kommer tillbaka.


JB’s Gastropub, Amwaj Rotana, JBR, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård