Dubai Opera: Formidable! Aznavour

Dubai Opera

Idag var jag inbjuden till Dubai Opera för att se Formidable! Aznavour. Showen är en musikalisk hyllning till den legendariska fransk-armeniska sångaren Charles Aznavour, som sålde mer än 180 miljoner skivor under sin livstid. Ett mycket imponerande antal, även efter nutidens Streaming Age-mått.

Aznavours kärlekslåtar är de mest berömda, och inkluderar klassiker som jättehitten She, men ni känner förmodligen också igen tonerna från Parce que tu crois, som har samplats i Dr. Dre’s What’s the difference och Blu Cantrell’s Breathe.

Jag tycker att Dubai Opera är en av de vackraste byggnaderna i Dubai. Härnere har man ofta en tendens att gå lite over-the-top med guld och marmor (just because they can), men Operahuset har en elegant, enkel look, som jag verkligen gillar.

Jag har besökt Dubai Opera tidigare, men det var första gången jag var inne i själva konsertsalen, och från min plats rakt framför scenen på rad 11, hade jag en fantastisk utsikt till vad som hände på scenen. Jag hade förväntat mig att Formidable! skulle vara en typisk musikal, men det visade sig mer vara en kavalkad av alle de populära låtarna som har bidragit till att definiera Aznavours musikaliska karriär. Det var en väldigt intim konsert, och den sista delen ägde rum i nära dialog med den fransktalande publiken. De senaste 15 minuterna sjöng alla som kunde texterna med på låtarna, innan showen slutade med She, extranummer och publikens jubel.

Glad alla hjärtans dag!


Dubai Opera, Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd, Downtown, Dubai

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.