Dubai Opera: Formidable! Aznavour

Dubai Opera

Idag var jag inbjuden till Dubai Opera för att se Formidable! Aznavour. Showen är en musikalisk hyllning till den legendariska fransk-armeniska sångaren Charles Aznavour, som sålde mer än 180 miljoner skivor under sin livstid. Ett mycket imponerande antal, även efter nutidens Streaming Age-mått.

Aznavours kärlekslåtar är de mest berömda, och inkluderar klassiker som jättehitten She, men ni känner förmodligen också igen tonerna från Parce que tu crois, som har samplats i Dr. Dre’s What’s the difference och Blu Cantrell’s Breathe.

Jag tycker att Dubai Opera är en av de vackraste byggnaderna i Dubai. Härnere har man ofta en tendens att gå lite over-the-top med guld och marmor (just because they can), men Operahuset har en elegant, enkel look, som jag verkligen gillar.

Jag har besökt Dubai Opera tidigare, men det var första gången jag var inne i själva konsertsalen, och från min plats rakt framför scenen på rad 11, hade jag en fantastisk utsikt till vad som hände på scenen. Jag hade förväntat mig att Formidable! skulle vara en typisk musikal, men det visade sig mer vara en kavalkad av alle de populära låtarna som har bidragit till att definiera Aznavours musikaliska karriär. Det var en väldigt intim konsert, och den sista delen ägde rum i nära dialog med den fransktalande publiken. De senaste 15 minuterna sjöng alla som kunde texterna med på låtarna, innan showen slutade med She, extranummer och publikens jubel.

Glad alla hjärtans dag!


Dubai Opera, Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd, Downtown, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård