Dubai: Ostron på The Maine

The Maine Oyster Bar, JBR Dubai

Ett av mina favoritställen på JBR är The Maine Oyster Bar. Restaurangen ligger precis vid stranden på JBR, och det är alltid trevligt därnere, särskilt om man får ett av borden utomhus.

Häromdagen gick Poul och jag en promenad längs JBR runt nio på kvällen och stoppade vid The Maine. Vi hade inte bokat bord, men vi hade båda såna ostron-cravings, så vi gick och frågade om de kanske hade ett bord för två utomhus? Och ja, det hade de.

Maine ligger på bottenvåningen på DoubleTree by Hilton, och man går genom hotellets parkeringskällare för att komma dit. Det är inte en restaurang som man bara råkar hitta, om man inte vet om att den finns, så det är sällan många turister där, men bland vi, som bor i området, är The Maine ett av de mest populära ställena att äta middag eller gå och ta en drink. Min kompis Jihan är stammis på The Maine, så jag hade hoppats att hon skulle vara där, men den kvällen var hon tyvärr hemma och sov.

The Maine har ett stort urval av ostron, och det finns alltid något gott på menyn. Jag föredrar de små och saftiga framför de stora, köttiga ostron, så vi fick ett dussin Fine de Claire, som alltid är bra.

Gillar ni ostron? Vilken typ av ostron föredrar ni?


The Maine Oyster Bar & Grill, DoubleTree by Hilton, JBR, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård