Dubai: Otea – Bubble Tea och Hong Kong Bubbelvåfflor

Otea Cafe, bubble tea and egg waffles in Dubai

Tidigare denna månad upptäckte jag att ett nytt bubble te kafé, Otea, vid Dubai Internet City metrostationen. Medan jag väntade på mitt te, pratade jag med en dam från personalen och hon berättade att hon var från Hong Kong, och att ägaren av Otea också var från Hong Kong.

Otea öppnade nyligen, och i tillägg till bubble tea kan man också köpa olika smörgåsar, bakverk och äggvåfflor, som Hong Kong är känt för. Sedan mitt första besök har jag beställt bubble tea hem flera gånger från Otea. Deras bubble tea är väldigt gott, och jag gillar speciellt tapioca-pärlorna, som varken är för mjuka eller för hårda, men påminner lite om vingummi i konsistensen.
Jag tycker bäst om Otea’s brown sugar boba (kallas Tiger Syrup i menyn), men det finns många olika smaker att välja mellan, och många sätt att skräddarsy din dryck med t.ex. färskost och olika sorters gelé. Jag gillar också skarpt att Otea låter dig bestämma hur söt du vill ha din boba, eftersom jag ofta tycker att bubble tea kan bli lite för sött på de ställena där man inte själv får välja.

Otea’s cookies och bullar med kokos smakar hemlagade och de blir även bättre om man värmer dem några minuter i ugnen. Äggvåfflorna är söta och goda, och lite sega, precist som äggvåfflor ska vara. De smakar bäst direkt från våffeljärnet, så det är en av de sakerna nu måste beställa om du tittar förbi Otea.

Läs min Guide till Bubble Tea i Dubai Marina >>


Otea finns på marknivå vid exit 1 på Dubai Internet City Metro Station. Man kan beställa hemleverans från Otea till Dubai Marinan på Talabat.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.