Dubai: Otea – Bubble Tea och Hong Kong Bubbelvåfflor

Otea Cafe, bubble tea and egg waffles in Dubai

Tidigare denna månad upptäckte jag att ett nytt bubble te kafé, Otea, vid Dubai Internet City metrostationen. Medan jag väntade på mitt te, pratade jag med en dam från personalen och hon berättade att hon var från Hong Kong, och att ägaren av Otea också var från Hong Kong.

Otea öppnade nyligen, och i tillägg till bubble tea kan man också köpa olika smörgåsar, bakverk och äggvåfflor, som Hong Kong är känt för. Sedan mitt första besök har jag beställt bubble tea hem flera gånger från Otea. Deras bubble tea är väldigt gott, och jag gillar speciellt tapioca-pärlorna, som varken är för mjuka eller för hårda, men påminner lite om vingummi i konsistensen.
Jag tycker bäst om Otea’s brown sugar boba (kallas Tiger Syrup i menyn), men det finns många olika smaker att välja mellan, och många sätt att skräddarsy din dryck med t.ex. färskost och olika sorters gelé. Jag gillar också skarpt att Otea låter dig bestämma hur söt du vill ha din boba, eftersom jag ofta tycker att bubble tea kan bli lite för sött på de ställena där man inte själv får välja.

Otea’s cookies och bullar med kokos smakar hemlagade och de blir även bättre om man värmer dem några minuter i ugnen. Äggvåfflorna är söta och goda, och lite sega, precist som äggvåfflor ska vara. De smakar bäst direkt från våffeljärnet, så det är en av de sakerna nu måste beställa om du tittar förbi Otea.

Läs min Guide till Bubble Tea i Dubai Marina >>


Otea finns på marknivå vid exit 1 på Dubai Internet City Metro Station. Man kan beställa hemleverans från Otea till Dubai Marinan på Talabat.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård