Dubai: Sarap Nation – Filippinsk restaurang i JLT

Seafood pancit, Filipino food, Sarap Nation, JLT, Dubai

En av de sakerna vid Dubai som jag verkligen har lärt mig att uppskatta efter covid-19 är det stora urvalet av restauranger med mat från hela världen. Nu när vi inte kan resa utomlands är det fantastiskt att ha tillgång till mat från så många olika länder.

Häromdagen såg jag en liten filippinsk restaurang, Sarap Nation, i JLT och bestämde mig för att gå dit och äta lunch. Innan vi flyttade till Dubai hade jag aldrig smakat filippinsk mat, men jag har verkligen börjat tycka om de olika rätterna och vad jag anser vara ett av Asiens mest underskattade kök.

Många filippinska rätter är väldigt kött-centrerade, med lechón (hel grillad spädgris) som en av de mest kända, men önationen har även ett gott urval av goda rätter med fisk och skaldjur.

Jag frågade personalen på Sarap Nation vilka skaldjursrätter de kunde rekommendera, och de föreslog att jag antingen beställde Sinigang na Hipon (syrlig soppa med räkor) eller seafood pancit (nudelrätt). Jag kunde inte bestämma mig, så jag beställde båda rätterna. Personalen föreslog också att jag provade deras ube dalgona, och eftersom jag inte kan säga nej till lila drycker bestämde jag mig för att prova den också. Ube är en lila potatisliknande rotfrukt som används i många filippinske desserter. Jag brukar säga att det mest intressanta med ube är färgen, eftersom smaken inte är särskild spännande, men blandad med dalgona-skummet smakade det riktigt gott.

Sinigang-soppan serveras vanligtvis med ris och syrligheten kommer från tamarind. Smaken påminner lite om thailändsk Tom Yum-soppa, men utan saltet från fisksåsen och värmen från chilin. Smaken från räkorna passar enormt bra med smaken av tamarind, och soppan var faktiskt ännu godare, när jag värmde resterna som kvällsmat senare, eftersom soppan då hade fått ännu mer smak från räkorna.

Pancit är nudlar med olika sorters grönsaker samt kött, kyckling eller skaldjur. Det är riktigt filippinsk comfort food och tillagas ofta med risnudlar, men den pancit jag fick på Sarap Nation var gjort med glasnudlar och smakade lite som koreansk japchae. De friterade bläckfiskringarna var riktigt goda och smakade hemlagad, och portionen var tillräckligt stor för att två-tre personer kunde dela. Fast det var bara jag som var ute att äta med mig själv, så jag fick resterna med mig hem tillsammans med soppan och riset.


Sarap Nation, Shop 6, Ground Level (en trappa upp från promenaden), Fortune Tower, Cluster C, Jumeirah Lake Towers (JLT), Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård