Dubai: Shakshouka på Creekside Cafe


Området runt Dubai Creek är en av mina favoritplatser i Dubai, och om trafiken inte var så hemsk skulle jag komma där mycket oftare. Jag brukar börja en utflykt til Dubai Creek med att gå genom Textile Souk och de labyrintliknande gränder i det historiska distriktet Bastakiya. Om jag lyckas hitta ut till vattnet, går jag en promenad längs Dubai Creek innan jag äter lunch på ett av områdets många mysiga caféer och restauranger.

Ett ställe som jag verkligen tycker om är Creekside Cafe. Maten där är riktigt bra, och borden utomhus är helt ute vid vattnet. Creekside Cafe serverar frukost hela dagen och deras shakshouka är helt underbar. Shakshouka är ägg bakade i en tjock röd sås. Det är en populär frukosträtt i Dubai, men rätten är mättande och fungerar lika bra till lunch eller middag.

Creekside Cafe är inte bara ett kafé utan också ett hangout för lokala konstnärer. Är man nyfiken på konstscenen i Dubai kan man anmäla sig till ett av de events, som ofta hålls på kaféet och som är öppet för alla. Creekside Cafe bara bubblar av kreativitet, och om jag skulle skriva en bok eller en dikt skulle detta vara det perfekta stället att göra det. Vad rimmar förresten på Dubai? Mai Tai? Aj aj? ????

Creekside Cafe kan vara svårt att hitta, och lita inte på GoogleMaps för vägbeskrivning, men besök istället kaféets hemsida, där det är noga beskrivit hur man bäst hittar dit. Den närmste metro-station är Al Fahidi, på den gröna linjen. Tar man taxi eller Uber / Careem, ska man säga åt chauffören att man vill bli avsläppt vid Grand Mosque eller Dubai Museum i Bur Dubai