Dubai: Shakshouka på Creekside Cafe


Området runt Dubai Creek är en av mina favoritplatser i Dubai, och om trafiken inte var så hemsk skulle jag komma där mycket oftare. Jag brukar börja en utflykt til Dubai Creek med att gå genom Textile Souk och de labyrintliknande gränder i det historiska distriktet Bastakiya. Om jag lyckas hitta ut till vattnet, går jag en promenad längs Dubai Creek innan jag äter lunch på ett av områdets många mysiga caféer och restauranger.

Ett ställe som jag verkligen tycker om är Creekside Cafe. Maten där är riktigt bra, och borden utomhus är helt ute vid vattnet. Creekside Cafe serverar frukost hela dagen och deras shakshouka är helt underbar. Shakshouka är ägg bakade i en tjock röd sås. Det är en populär frukosträtt i Dubai, men rätten är mättande och fungerar lika bra till lunch eller middag.

Creekside Cafe är inte bara ett kafé utan också ett hangout för lokala konstnärer. Är man nyfiken på konstscenen i Dubai kan man anmäla sig till ett av de events, som ofta hålls på kaféet och som är öppet för alla. Creekside Cafe bara bubblar av kreativitet, och om jag skulle skriva en bok eller en dikt skulle detta vara det perfekta stället att göra det. Vad rimmar förresten på Dubai? Mai Tai? Aj aj? ????

Creekside Cafe kan vara svårt att hitta, och lita inte på GoogleMaps för vägbeskrivning, men besök istället kaféets hemsida, där det är noga beskrivit hur man bäst hittar dit. Den närmste metro-station är Al Fahidi, på den gröna linjen. Tar man taxi eller Uber / Careem, ska man säga åt chauffören att man vill bli avsläppt vid Grand Mosque eller Dubai Museum i Bur Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård