Dubai: T-lounge by Dilmah på Pullman

t-lounge by Dilmah på Pullman, Dubai Blogg

Igår var jag inbjuden till relaunch av The t-lounge by Dilmah på Pullman-hotellet. Det var en riktigt trevlig tillställning och jag fick prova många olika sorters te. Det fanns grönt te, vitt te, svart te och några enstaka örtteer och teet serverades både varmt och kallt, samt som ingrediens i olika mocktails (cocktails utan alkohol).

Plockmaten på high tea-buffén hade noggrant valts ut för att passa ihop med teet, och jag blev förvånad över hur gott det faktiskt var med te tillsammans med salt mat, då jag mest brukar associera en kopp varm te med kakor och bakelser. Testa varma chevre mackor tillsammans med en kopp svart te, det är jättegott.

Dilmah är ett familjeägt teföretag från Sri Lanka, och Dilmahs vd, Dilhan C. Fernando var på eventet och höll ett passionerat tal om te. Mycket interessant att lyssna på och kul att företaget fortfarande är 100% familjeägt. Loungen kommer även att fungera som ett galleri, så att man kan njuta av den fina konsten medan man drickar sitt te. Under eventet var konstnären och yogagurun Bharat Thakur och hjälpte till med att måla en t-loung-tavla, som senare kommer att visas upp i loungen.

Det är alltid intressant med events där man lär sig något nytt, och jag gick därifrån med mycket ny kunskap om te samt en aptit på att lära mig mer. Jag blev också påmind om att det är dags att sluta med min dåliga vana att lämna tepåsen i koppen, medan jag dricker; om teet brygger för länge kommer nämligen smaken att förstöras:)

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård