Dubai: Vårt nya hem

Dubai Blog

Dag 4 i vårt nya hem! Vi får inte gardiner förrän nästa vecka, och trädgården ser ut som en sandlåda, men annars går det framåt, och jag tror att vi kommer att trivas här. Varje morgon vaknar jag runt 6 av fåglar som sjunger utanför mitt fönster, och under dagen är det så tyst här, att jag ibland lyssnar på en podcast, bara för att bryta tystnaden.

Själva flytten gick väldigt smidigt. Förutom för första gången, har vi använt Easytruck alla gånger vi har flyttat i Dubai, vilket är 7 gånger nu om jag minns rätt, och de har alltid varit riktigt bra. Easytruck skickar alltid gott om personal, så allt går riktigt snabbt, och de packar ner allt och packar upp allt, så man själv kan slappna av och inte behöver stressa. Dock hade vi skadedjursbekämpning dagen innan flytten, och alla skåp fick torkas av innan vi kunde lägga in våra saker, så vi har fortfarande en hel del saker som behöver packas upp.

Vi flyttade från en lägenhet på 120 kvm till ett hus på 3200kvm, så våra möbler fyller inte ens hälften av ytan. I stället för att gå och panikshoppa på IKEA, har vi dock beslutat att slappna av och ta ett rum i taget, med kök och vardagsrum som prio ett, resten får vänta.

Vi hittade en spis från Smeg som vi båda gillade, men den levererades inte förrän igår och gasen har ännu inte anslutits, så det har blivit mycket hemkörningsmat de senaste dagarna. Urvalet av restauranger är lite mindre här (Din Tai Fung kör inte ut hit), men det finns en Projeto Açaí i närheten, och igår beställde vi från ett pizzaställe som heter Sabbioni, och som visade sig vara riktigt bra, så vi kommer nog att överleva.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård