Dubai: Vårt nya hem

Dubai Blog

Dag 4 i vårt nya hem! Vi får inte gardiner förrän nästa vecka, och trädgården ser ut som en sandlåda, men annars går det framåt, och jag tror att vi kommer att trivas här. Varje morgon vaknar jag runt 6 av fåglar som sjunger utanför mitt fönster, och under dagen är det så tyst här, att jag ibland lyssnar på en podcast, bara för att bryta tystnaden.

Själva flytten gick väldigt smidigt. Förutom för första gången, har vi använt Easytruck alla gånger vi har flyttat i Dubai, vilket är 7 gånger nu om jag minns rätt, och de har alltid varit riktigt bra. Easytruck skickar alltid gott om personal, så allt går riktigt snabbt, och de packar ner allt och packar upp allt, så man själv kan slappna av och inte behöver stressa. Dock hade vi skadedjursbekämpning dagen innan flytten, och alla skåp fick torkas av innan vi kunde lägga in våra saker, så vi har fortfarande en hel del saker som behöver packas upp.

Vi flyttade från en lägenhet på 120 kvm till ett hus på 3200kvm, så våra möbler fyller inte ens hälften av ytan. I stället för att gå och panikshoppa på IKEA, har vi dock beslutat att slappna av och ta ett rum i taget, med kök och vardagsrum som prio ett, resten får vänta.

Vi hittade en spis från Smeg som vi båda gillade, men den levererades inte förrän igår och gasen har ännu inte anslutits, så det har blivit mycket hemkörningsmat de senaste dagarna. Urvalet av restauranger är lite mindre här (Din Tai Fung kör inte ut hit), men det finns en Projeto Açaí i närheten, och igår beställde vi från ett pizzaställe som heter Sabbioni, och som visade sig vara riktigt bra, så vi kommer nog att överleva.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.