Dubai: Växtbaserad lunch på Little Erth i JLT

Dubai blogg - Växtbaserad lunch på Little Erth i JLT

Förra veckan åkte Polle och jag iväg till JLT för att äta lunch. JLT ligger på andra sidan av SZR, mitt emot Dubai Marina, och jag brukar säga att JLT är som Marinan utan alla yachter och turister. Istället finns det massor av bra och billiga restauranger i området. En av våra gamla favoriter är Little Erth som är en mysig, liten, primärt växtbaserad, restaurang.

Jag beställer alltid den veganska osten som serveras med krispiga, sumakkryddade pitabröd och är perfekt att tugga på medan man inväntar att resten av maten blir klar. Jag ångrar lite att jag inte också köpte en portion ost att ta med hem, då den är underbar som mellanmål och lätt håller sig ett par dagar i kylen.

Polle älskar Little Erths Spaghetti Marinara med fullkornsspaghetti och veganska boveteköttbullar. Det är en ganska stor portion, och den är verkligen mättande, så om ni är osäkra på, om ni kommer bli tillräckligt mätta av vegansk mat, kan jag rekommendera att beställa in den rätten.

Till “dessert” fick jag en 24K Latte, som jag trodde var ny på menyn, men som enligt personalen har funnits på menyn sedan de öppnade. Det är en gurkmeja-latte med mandelmjölk, ingefära och kanel, och smaken är ganska kryddig, men samtidigt mjuk och krämig. Kryddorna bildar fort bottensats, så kom i håg att röra om i koppen, innan du dricker. Supergott!

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.