Dubai: Växtbaserad lunch på Little Erth i JLT

Dubai blogg - Växtbaserad lunch på Little Erth i JLT

Förra veckan åkte Polle och jag iväg till JLT för att äta lunch. JLT ligger på andra sidan av SZR, mitt emot Dubai Marina, och jag brukar säga att JLT är som Marinan utan alla yachter och turister. Istället finns det massor av bra och billiga restauranger i området. En av våra gamla favoriter är Little Erth som är en mysig, liten, primärt växtbaserad, restaurang.

Jag beställer alltid den veganska osten som serveras med krispiga, sumakkryddade pitabröd och är perfekt att tugga på medan man inväntar att resten av maten blir klar. Jag ångrar lite att jag inte också köpte en portion ost att ta med hem, då den är underbar som mellanmål och lätt håller sig ett par dagar i kylen.

Polle älskar Little Erths Spaghetti Marinara med fullkornsspaghetti och veganska boveteköttbullar. Det är en ganska stor portion, och den är verkligen mättande, så om ni är osäkra på, om ni kommer bli tillräckligt mätta av vegansk mat, kan jag rekommendera att beställa in den rätten.

Till “dessert” fick jag en 24K Latte, som jag trodde var ny på menyn, men som enligt personalen har funnits på menyn sedan de öppnade. Det är en gurkmeja-latte med mandelmjölk, ingefära och kanel, och smaken är ganska kryddig, men samtidigt mjuk och krämig. Kryddorna bildar fort bottensats, så kom i håg att röra om i koppen, innan du dricker. Supergott!

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård