Dubai: Vi har flyttat (ännu en gång)!

Under et tag har vi letat efter något större, och just nu är priserna för att hyra i Dubai lägre än någonsin, så vi beslutat inte att förlänga vårt hyreskontrakt och istället flytta till en annan lägenhet. Att flytta har nästan blivit en årlig ritual för oss, och under våra åtta år i Dubai har vi bott i 6 olika lägenheter. I Dubai tecknar man ett hyresavtal för ett år i taget och man betalar vanligtvis hela beloppet samtidigt eller med två checkar på 50 procent av beloppet.

Vi har tidigare hyrt en lägenhet i den byggnad vi nu flyttar till, och vi gillar verkligen detta område i marinan. När vi fick nycklarna till den nya lägenheten för ett par dagar sedan, vi gick över med våra MacBooks och viktiga dokument, som vi ville ta hand om ​​själva. För resten av flytten hyrde vi EasyTrucks, som är ett flyttfirma som vi har använt sedan vi först hittade dem under vårt Dubai-flytt nr. 2. De är riktigt bra, och de skickar alltid en hel armé av flyttarbetare, så allt går riktigt snabbt och smidigt. Det är billigt att flytta i Dubai, och för 2000-3000AED får man en lastbil full av flyttarbetare som packar ner allt, flyttar sakerna , och packar upp allt igen.

Vardagsrummet i den nya lägenheten vänder mot gatan, och på den andra sidan finns det en 7-Eleven som precis har stängt ner. Ni har ingen aning om hur beroendeframkallande det kan vara att sitta och titta på hur frustrerade folk blir, när de kommer dit och inser att butiken är stängd permanent. Idag tog de tyvärr bort skyltarna från fasaden, så vi får väl hitta en annan hobby, ha ha.


Reklam för 800 Pizza: Medan vi flyttade ringde dörrklockan. Jag öppnade, och utanför var en kille från 800 Pizza! Med sig hade han en tryffel-pizza och en Capricciosa. Precis vad vi behövde! För mig är flyttning nämligen lika med pizza:) 800 Pizza är en pizza-kedja i Dubai. Kedjan startades av en italiensk kille från Rom, och deras pizzor är riktigt bra. Jag beställer alltid tryffelpizzan, som är vegetarisk och riktigt god. Tack 800 Pizza för denna mycket trevliga överraskning!

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård