Dubai: Yueshan Fang/Coco Cantonese – Dim sum i International City

Dubai: Yueshan Fang/Coco Cantonese - Dim sum i International City

Igår var jag tillbaka i International City, och den här gången ville jag kolla in en kinesisk restaurang, som heter Coco Cantonese Cuisine på GoogleMaps och som skulle ligga mitt i en park mellan några bostadshus, men som visade sig heta Yueshan Fang på butiksskylten och ligga i byggnad D-08 i China Cluster.

Coco/Yueshan Fang serverar kantonesisk mat, så jag passade på att beställa cheungfun, som är en sorts risnudeltub med olika sorters fyllning, och youtiao, som är långa, friterade bröd, som jag tidigare smakat i Hong Kong. Jag beställde också anka med ris, men jag hade glömt, att man på mer casual ställen i Asien skär ut anka och kyckling i bitar, utan att ta bort benen först. Så var det också på Yueshan Fang, så även om ankan var saftig och god, var det väldigt svårt att äta på grund av alla små benbitar i köttet.

På Yueshan Fang kallar de dim sum klassikern turnip cake för carrot cake, men den var av helt rätt sort och smakade bra. Till efterrätt fick jag egg tarts som är små pajer med krämig äggbaserad vaniljfyllning, som jag ibland älskar, och ibland tycker är för äggig. Just den här dagen var det helt rätt.

Yueshan Fang är ett väldigt casual ställe med många stamkunder, och maten är inte riktigt lika sofistikerad som vad man hittar på ställen som Long Teng t.ex. Med tanke på det låga priset (allt jag hade kostade bara runt 100 AED totalt och skulle ha varit tillräckligt mat för 2-3 personer), är Yueshan Fang fortfarande ett bra ställe, om man är i International City och har lust på billig dim sum. Självklart blev det alldeles för mycket mat för mig, så efter att ha smakat lite av allt fick jag det packad för att ta med hem, och åt resten till lunch och middag igår:)


Yueshan Fang/ Coco Cantonese, Kina Cluster Building D-08, International City, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård