Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Dubai: Yueshan Fang/Coco Cantonese – Dim sum i International City

Dubai: Yueshan Fang/Coco Cantonese - Dim sum i International City

Igår var jag tillbaka i International City, och den här gången ville jag kolla in en kinesisk restaurang, som heter Coco Cantonese Cuisine på GoogleMaps och som skulle ligga mitt i en park mellan några bostadshus, men som visade sig heta Yueshan Fang på butiksskylten och ligga i byggnad D-08 i China Cluster.

Coco/Yueshan Fang serverar kantonesisk mat, så jag passade på att beställa cheungfun, som är en sorts risnudeltub med olika sorters fyllning, och youtiao, som är långa, friterade bröd, som jag tidigare smakat i Hong Kong. Jag beställde också anka med ris, men jag hade glömt, att man på mer casual ställen i Asien skär ut anka och kyckling i bitar, utan att ta bort benen först. Så var det också på Yueshan Fang, så även om ankan var saftig och god, var det väldigt svårt att äta på grund av alla små benbitar i köttet.

På Yueshan Fang kallar de dim sum klassikern turnip cake för carrot cake, men den var av helt rätt sort och smakade bra. Till efterrätt fick jag egg tarts som är små pajer med krämig äggbaserad vaniljfyllning, som jag ibland älskar, och ibland tycker är för äggig. Just den här dagen var det helt rätt.

Yueshan Fang är ett väldigt casual ställe med många stamkunder, och maten är inte riktigt lika sofistikerad som vad man hittar på ställen som Long Teng t.ex. Med tanke på det låga priset (allt jag hade kostade bara runt 100 AED totalt och skulle ha varit tillräckligt mat för 2-3 personer), är Yueshan Fang fortfarande ett bra ställe, om man är i International City och har lust på billig dim sum. Självklart blev det alldeles för mycket mat för mig, så efter att ha smakat lite av allt fick jag det packad för att ta med hem, och åt resten till lunch och middag igår:)


Yueshan Fang/ Coco Cantonese, Kina Cluster Building D-08, International City, Dubai