Färöarna: Gómagott – Ett mysigt café i Tórshavn

Gómagott, mysigt café i Tórshavn, Färöarna Blogg

Gómagott är ett färöisk chokladmärke, känd för underbart goda handgjorda chokladpraliner, men det finns även ett Gómagott Café i Tórshavn som serverar kakor, bakverk och naturligtvis varm choklad. Caféet ligger alldeles intill ett apotek (de har samma ingång från gatan), och det luktar lite som hos tandläkarens väntrum direkt när man går in, men när man väl har satt sig vid ett av borden i pastellfärgade caféet, dröjer det inte länge innan den ljuvliga doften av nygräddade cookies och kakor tar över.

Det finns så mycket gott där bakom disken, och det tog ett bra tag innan jag äntligen beslutade mig för en tårta med vispad grädde och karamell, som påminde om en tårta min svägerska brukar göra. Den var riktigt god, nästan lika god som svägerskans:) Polle beställde cheesecake, för det blir aldrig fel med cheesecake. En universell regel, som vi kan hälsa och säga också gäller i Tórshavn.

Gómagott är känt för god choklad, så jag visste att jag ville prova en kopp varm choklad, men det fanns många olika sorter att välja mellan. Jag frågade tjejen bakom disken om råd och hon rekommenderade att jag provade den med lakrits och marshmallows, som var hennes favorit. Det var ett bra val, för choklad och lakrits är ju fantastiskt tillsammans och det gäller inte bara Bülow-style kulor, utan också varm choklad med lakritsmak. Om du är i Tórshavn, måste du prova varm choklad med lakrits på Gómagott 🙂

Schwanen Garten

Clean Beauty från Korea

Effektiv koreansk hudvård med naturliga ingredienser