Färöarna: Middag på Barbara Fish House

Barbara Fish House, Tórshavn, Faroe Islands

I Tórshavn åt vi middag på Barbara, som är en ny fiskrestaurang i ett vackert gammalt färöiskt hus. Vi beställde From Our Fjords menyn, där man fick smaka på det mesta från restaurangens vanliga meny. Först fick vi några fantastiska musslor som var lika stora som min hand och smakade ofantligt gott.

Därefter följde fler musslor, fisk och en intressant rätt med tomater på en bädd av ansjoviskräm. Barbaras fisksoppa, som är en av deras signaturrätter, utgjorde en smidig övergång från huvudrätterna till efterrätten, som var en välsmakande citron/marängkomposition.

Allt vi fick serverat (med undantag av citronmarängen) smakade som om det kom rakt ut ur havet, vilket antagligen också var fallet. Servicen var inte supersnabb, men personalen var alla supertrevliga och hade god kunskap om både maten och vinet.

Vi hade beställt vinmenyn och fick välkomstdrink, olika sorters vitt vin och en mycket god cider. Jag hamnade lite efter, för färingarna dricker fort, så när vi nådde dessert hade jag en hel rad med halvfyllda glas framför mig 🙂


 Barbara Fish House, 2 Gongin, Tórshavn

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård