Fredagsbrunch i Dubai – Hit ska du gå

Fredagsbrunch i Dubai - Dubai Guide -svenska

Fredagsbrunch är veckans höjdpunkt i Dubai. Här umgås man med sina vänner och kopplar av med god mat och gott sällskap på stadens många restauranger. Den typiska fredagsbrunchen i Dubai är ”all inclusive” vilket innebär att priset inkluderar allt man kan äta och dricka. Även om det verkar dyrt, är priserna inte helt orimliga, förutsatt att du möter upp törstig och med god aptit. 
Om man vill ha plats på de mest populära restaurangerna är det nästan alltid nödvändigt att boka bord i förväg, och för de ställena jag nämner nedanför, är det ofta flera veckor i förväg som gäller.

Friday Brunch börjar runt 14:00, vilket är lite senare än brunch i Sverige, och maten är också mer lunch än frukost. Även om det sällan är någon specifik klädkod (förutom den vanliga Dubai smart casual) så klär många upp sig, som om du skulle på nattklubb. På vissa ställen är det buffé som gäller, men jag föredrar när maten serveras vid bordet, vilket är fallet för de restauranger, som jag har med på min lilla brunchlista nedan.

Fredagsbrunch kostar typiskt runt 300-500AED med fri bar men kontakta restaurangerna för uppdaterade priser och villkor.

The Rib Room på Zabeel Saray

Det finns två Rib Room restauranger i Dubai, men den jag gillar bäst är den på Zabeel Saray. Man kan välja mellan olika menyer, och jag har glömt namnet på den jag brukar välja, men det är den med ostron, hummer och steak. Brunch på The Rib Room känns mer som en vanlig flerrätters middag och de gånger jag har varit där har klientellet också varit lite äldre än på de andra restaurangerna jag nämner här. Men det betyder inte att Rib Room inte vet hur man festar, för kommer man hit en fredag ​​runt klockan 16 är stämningen på Rib Room nästan som på vilken som helst av stadens mest populära barer runt midnatt. Maten är utsökt, portionerna är stora och personalen några av de trevligaste jag har träffat.

The Rib Room, Zabeel Saray, The Palm Jumeirah, Dubai, Tel: +971 (0)4 453 0444

Asia Asia, Fredagsbrunch i Dubai

Asia Asia

Asia Asia är förmodligen det svåraste stället att fixa bordsreservation för brunch i Dubai Marina, vilket förklarar varför jag endast har varit där två gånger. Jag har länge velat gå tillbaka, men jag har inte lyckats ringa in tillräckligt tidigt i förväg för att boka bord. Det gör mig lite ambivalent vad avser att skicka ännu fler människor dit, eftersom det gör det ännu svårare att få bord i framtiden 

Man beställer från en meny med olika asiatiska rätter, och maten är verkligen fantastisk bra. Inrättningen är mörk och trendig, og folk är primärt 20-30-somethings som vet hur man klär sig, så  Asia Asia känns nästan mer som en nattklubb. Dress up and wear heels!

Asia Asia, 6F Pier 7, Dubai Marina, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård