Fredagsbrunch i Dubai – Hit ska du gå

Fredagsbrunch i Dubai - Dubai Guide -svenska

Fredagsbrunch är veckans höjdpunkt i Dubai. Här umgås man med sina vänner och kopplar av med god mat och gott sällskap på stadens många restauranger. Den typiska fredagsbrunchen i Dubai är ”all inclusive” vilket innebär att priset inkluderar allt man kan äta och dricka. Även om det verkar dyrt, är priserna inte helt orimliga, förutsatt att du möter upp törstig och med god aptit. 
Om man vill ha plats på de mest populära restaurangerna är det nästan alltid nödvändigt att boka bord i förväg, och för de ställena jag nämner nedanför, är det ofta flera veckor i förväg som gäller.

Friday Brunch börjar runt 14:00, vilket är lite senare än brunch i Sverige, och maten är också mer lunch än frukost. Även om det sällan är någon specifik klädkod (förutom den vanliga Dubai smart casual) så klär många upp sig, som om du skulle på nattklubb. På vissa ställen är det buffé som gäller, men jag föredrar när maten serveras vid bordet, vilket är fallet för de restauranger, som jag har med på min lilla brunchlista nedan.

Fredagsbrunch kostar typiskt runt 300-500AED med fri bar men kontakta restaurangerna för uppdaterade priser och villkor.

The Rib Room på Zabeel Saray

Det finns två Rib Room restauranger i Dubai, men den jag gillar bäst är den på Zabeel Saray. Man kan välja mellan olika menyer, och jag har glömt namnet på den jag brukar välja, men det är den med ostron, hummer och steak. Brunch på The Rib Room känns mer som en vanlig flerrätters middag och de gånger jag har varit där har klientellet också varit lite äldre än på de andra restaurangerna jag nämner här. Men det betyder inte att Rib Room inte vet hur man festar, för kommer man hit en fredag ​​runt klockan 16 är stämningen på Rib Room nästan som på vilken som helst av stadens mest populära barer runt midnatt. Maten är utsökt, portionerna är stora och personalen några av de trevligaste jag har träffat.

The Rib Room, Zabeel Saray, The Palm Jumeirah, Dubai, Tel: +971 (0)4 453 0444

Asia Asia, Fredagsbrunch i Dubai

Asia Asia

Asia Asia är förmodligen det svåraste stället att fixa bordsreservation för brunch i Dubai Marina, vilket förklarar varför jag endast har varit där två gånger. Jag har länge velat gå tillbaka, men jag har inte lyckats ringa in tillräckligt tidigt i förväg för att boka bord. Det gör mig lite ambivalent vad avser att skicka ännu fler människor dit, eftersom det gör det ännu svårare att få bord i framtiden 

Man beställer från en meny med olika asiatiska rätter, och maten är verkligen fantastisk bra. Inrättningen är mörk och trendig, og folk är primärt 20-30-somethings som vet hur man klär sig, så  Asia Asia känns nästan mer som en nattklubb. Dress up and wear heels!

Asia Asia, 6F Pier 7, Dubai Marina, Dubai

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.