Frukost på Baker & Spice – Bästa pannkakorna i Dubai Marina

Baker & Spice, Dubai Marina

Fredag gick vi upp sent och hade sedan planerat att gå till Bistro des Arts för att äta brunch. Tyvärr visade det sig att Bistro des Art var fullbokad och det var folk som väntade på bord utanför, så vi hamnade på Baker & Spice istället.

Baker & Spice är också ett trevligt ställe för frukost och brunch, men jag går sällan dit. Baker & Spice ligger nämligen på en ganska död sträcka av Marinan, på andra sidan från där vi bor, och de är ganska dyra. På Bistro des Arts får man en fantastisk brunch med allt inkluderat för 99AED på fredagar och lördagar, medan man på Baker & Spice betalar ungefär samma för en frukosträtt och en smoothie.

Dock älskar jag pannkakorna på Baker & Spice, och jag skulle våga påstå att Baker & Spice har de bästa pannkakorna i Dubai Marina. De är lite krispiga på utsidan men mjuka och fluffiga inuti utan att vara degiga som många amerikanska pannkakor annars kan vara ibland.

Baker & Spice är också riktigt bra på Eggs Benedict, och man kan välja mellan två eller tre ägg. Äggen är ekologiska och ganska små, så räkna med tre ägg för att bli mätt. Jag gillar också Baker & Spice’s smoothies, men de är svindyra, så vi beställde dagens färska juice i stället. Jag har som princip att inte spendera mer än 100AED på frukost i Dubai, så vi skippade kaffe och köpte i stället en bit morotskaka att ta med hem och äta på balkongen.

Det kanske låter konstigt, men det var fantastiskt att se, att Bistro des Arts var fullbokad. Konkurrensen bland restauranger i Dubai är hård och många restauranger stänger efter bara ett år eller två. Jag är alltid orolig för att mina favoritrestauranger inte kommer att klara sig, så en fullbokad brunch är därför goda nyheter, eftersom det betyder att det går bra för Bistro des Arts 🙂


Baker & Spice, Marina Promenade, Dubai Marina, Dubai

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård