Frukt och yoghurt – En bra start på dagen

Yoghurt och frukt, en bra start på dagen

Om du följer mig på Instagram vet du, att jag äter väldigt mycket frukt och yoghurt till frukost nuförtiden. Det är så gott med färsk frukt, men när jag vaknar vill jag ha någonting att äta snabbt, och jag skulle aldrig få för mig att skiva ananas kl. 6 på morgonen, nej tack. I stället har jag börjat skära ut frukten för min frukost i förväg, två gånger per vecka, för med undantag av banan, klarar de flesta frukter och bär sig utmärkt 3-4 dagar i kylskåpet.

Mina favoritfrukter just nu är papaya, pomelo, dragon fruit och kiwibär, men jag försöker variera, så jag inte tröttnar på något. Det tar bara 20 minuter att skära ut frukten, som jag sedan lägger i små portionsskålar, så att de är redo att ta ut och äta.

Ha i lite yoghurt, granola och kanske lite acai- eller havtornpulver, och honung om du har en söt tand. Voila! Jättegod frukost på under två minuter.

I Dubai har de varma sommarmånaderna äntligen tagit slut, så jag brukar sitta ute på terrassen och äta min frukt och yoghurt. Det är underbart därute vid den tiden på dygnet, där det enda man hör är papegojorna som pratar med varandra i palmerna. Jag uppskattar verkligen dessa tysta morgnar, och jag tar mig god tid. Jag gillar att avsluta med en kopp te eller kaffe innan jag sätter igång med dagens jobb. Dock försöker jag skära ner på kaffet och dricka mer te istället, men jag tycker det är svårt att vara förutan min morgon-latte.

God morgon från Dubai:)

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård