Fuerteventura: Stranden vid La Pared

Fuerteventura: Stranden vid La Pared

Stranden vid La Pared är förmodligen en av de vackraste stränderna på hela Fuerteventura. Den är vild och otämjd, med höga klippor och stora vågor, och en av de mest fantastiska solnedgångarna på ön.
En brant stentrappa leder ner till stranden och det är halt på stegen längst ner, då de är blöta från vågorna, så man ska akta sig, när man går dit.
En del av stranden ligger i en liten lagun och är endast tillgänglig under lågvatten, för när tidvattnet är högt blir stranden översvämmad. Den röda flaggan är permanent uppe på grund av starka underströmmar, som gör det farligt att bada, så ta med en handduk, sätt dig ner i sanden och njut av den vackra omgivningen, men håll dig borta från vattnet.

Här är några tips för dig som tänker besöka stranden vid La Pared

Kolla tidvattentabellen innan du åker, och se till att besöka stranden vid lågvatten. Du hittar tidvattenprognosen för Fuerteventura här.

Trappstegen som leder ner till stranden är branta och hala, så ha på dig bra skor och att ta av dina sandaler eller flipflops, åtminstone på den sista delen av trappan, och gå barfota, så att du har ett bättre grepp och minskar risken att halka.

Det finns inga omklädningsrum eller toaletter på stranden, så se till att byta om till badkläder och gå på toaletten, innan du går dit.

Respektera när den röda flaggan är uppe, och bada inte, om du inte är en surfare med en surfbräda att hålla i.

Min Fuerteventura Blogg – Mat och Restauranger – Vad ska man uppleva på Fuerteventura?

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård