God jul från Dubai

Danish Christmas in Dubai

Då var julen 2019 slut, men förhoppningsvis har ni också några dagar med lugn och frid innan nyårsfirandet börjar. I år firade jag julafton med Poul i Dubai och vi lagade en traditionell dansk julmiddag med helstekt anka, Waldorf-sallad och sockerstekt potatis. Till dessert åt vi risalamande (mycket bättre än ris à la Malta;)) med körsbärssås.

Min mamma lagar den bästa anka, och innan jag åkte till Dubai fick jag hennes tips med på vägen. Det viktiga är att ha tålamod och god framförhållning. Om ankan är fryst måste man ge den tillräckligt med tid för att tina ordentligt innan man stekar den i ugnen i många timmar vid låg värme. Jag brukar sätta ugnen på runt 125°C förutom de sista 20 minuterna där jag skruvar upp värmen så att skinnet blir krispigt och gott.

Det mesta av december har Poul och jag främst ätit vegetariskt, så att det kändes nästan lite äckligt att behöva stå och meka med en död fågel, fast det var inga problem att äta ankan sen. Stekt anka är en så integrerad del av mitt jul-koncept, att jag tror att det kommer att ta lång tid innan jag är redo att ge upp ankan på julmiddagen. Dock har jag beslutat att minska min köttkonsumtion (och ankakonsumtion) överlag i 2020, och om det inte var för att flexitarian låter som ett alternativt sätt att stava hycklare, så är det nog den kategori som omedelbart tilltalar mig mest. Det kanske kan räknas som ett nyårslöfte? Och på tal om nyårslöften, så hittade jag ett gammalt blogginlägg med mina nyårslöften från 2013. Där lovade jag bland annat mig själv att sluta ha på mig cykelhjälm inomhus..:)

Vad har ni för nyårslöften?

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård