Nyårsafton i Dubai Marina

Nytårsaften i Dubai, kransekage

Nyårsafton var vi på en fest hos en kompis som bor i samma byggnad som vi, och jag hade lovat att fixa kransekage (marsipankaka som vi äter på nyår i Danmark), för hur svårt kunde det vara? Lite svårare än jag hade trodd, för den marsipanen jag lyckades hitta, innehöll bara 20% mandel, och när jag test-bakade en liten bit smälte den och såg ut som en stor, platt cookie.

Jag sprang tillbaka till Waitrose igen och köpte mandelmjöl att hälla i degen, och då gick det som tur var mycket bättre. Min kransekage kommer nog inte vinna några skönhetstävlingar, men vem bryr sig om utseende klockan 12 anyway?

Vi hade också lovat att hälsa på några av Poul färöiska vänner, som också bor i vår byggnad. Tiden går fort när man har roligt, och dessutom bjöds det på hemlagad julgodis och Campari, så plötslig var klockan 11 och vi fick skynda oss tillbaka till den andra festen. Ganska bekvämt att ha hela två nyårsfester i samma byggnad. Istället för att fastna i bilkö på SZR var det bara att trycka på hiss-knappen för att röra sig mellan de två festerna.

När klockan slog 12, skålades det i fransk champagne, vi åt dansk kransekage och önskade våra internationella kompisar gott nyår på engelska. Så är det i Dubai:)

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård