Nyårsafton i Dubai Marina

Nytårsaften i Dubai, kransekage

Nyårsafton var vi på en fest hos en kompis som bor i samma byggnad som vi, och jag hade lovat att fixa kransekage (marsipankaka som vi äter på nyår i Danmark), för hur svårt kunde det vara? Lite svårare än jag hade trodd, för den marsipanen jag lyckades hitta, innehöll bara 20% mandel, och när jag test-bakade en liten bit smälte den och såg ut som en stor, platt cookie.

Jag sprang tillbaka till Waitrose igen och köpte mandelmjöl att hälla i degen, och då gick det som tur var mycket bättre. Min kransekage kommer nog inte vinna några skönhetstävlingar, men vem bryr sig om utseende klockan 12 anyway?

Vi hade också lovat att hälsa på några av Poul färöiska vänner, som också bor i vår byggnad. Tiden går fort när man har roligt, och dessutom bjöds det på hemlagad julgodis och Campari, så plötslig var klockan 11 och vi fick skynda oss tillbaka till den andra festen. Ganska bekvämt att ha hela två nyårsfester i samma byggnad. Istället för att fastna i bilkö på SZR var det bara att trycka på hiss-knappen för att röra sig mellan de två festerna.

När klockan slog 12, skålades det i fransk champagne, vi åt dansk kransekage och önskade våra internationella kompisar gott nyår på engelska. Så är det i Dubai:)

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.