Emerald Green Rosett

CWSG

125,00kr.

Hårspänne med rosett i mörkgrön velour. Det lilla fjärilsemblemet har  Angkor Bullet Jewellery tillverkat från gamla mässing-tomhylsor från Röda Khmerernas tid.

Metallspännet köper vi i Frankrike från ett företag som heter Delsol. Du har förmodligen inte hört talas om dem, men det var Delsol som uppfann French Barrette hårspännen tillbaka i 1920. Idag är de den enda tillverkaren i Europa av den här typen av spännen, och de är kända för att göra håraccessoarer av bra kvalitet.

Hårspännet levereras med en liten tygpåse med dragsko. CWSG i Cambodia tillverkar påsarna av tyg som har blivit över från annan produktion, så mönster och material varierar.

Rosett: 15cm

Metallspänne: 9,5 cm, för en hel hästsvans.

Färg: Mörkgrön

Material: Upcycled polyestervelour

Tillverkningsland: Cambodia (metallspännet är tillverkat i Frankrike)

 

Vem har tillverkat rosetten?

Det är kvinnorna från CWSG (Cambodia Women’s Support Group) som gör rosetten. CWSG grundades med syftet att erbjuda kvinnorna i gruppen en inkomstkälla men gruppen utgör också ett socialt nätverk där kvinnorna kan be om råd och få stöd.

Ni kan läsa mer om CWSG på bloggen >>

 

Vad är upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna i Cambodja slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget i bland på marknaderna i Phnom Penh. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängas, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.

Mitzie Mee Shop