Projeto Açaí – Brazilian Breakfast in Dubai Marina

Projeto Acai, Dubai Marina

Projeto Açaí är min nya frukostfavorit i Dubai Marina. Förutom riktigt bra açaí bowls har de nämligen tapiocas (en sorts brasiliansk pannkaka), som jag verkligen gillar (tack vare min kompis Ana från Brasilien), och som jag inte har hittat någon annanstans i Dubai. Dock får man ofta vänta lång tid, om man beställer mat online, men det är värt det, för maten smakar alltid bra, och ser verkligen aptitlig ut. Jag brukar beställa menyn som inkluderar en liten açaí bowl, en tapioca och en färsk juice till 75 AED, och sedan äter jag açaí bowlen till frukost och tapiocan till lunch.

Projeto Açaí ligger tvärs över gatan, så en dag blev jag nyfiken och bestämde mig för att gå och se om de var lika långsamma med serveringen om man åt på kaféet. Det var de, och när jag såg den långa kö av Deliveroo (matutbringningstjänst) bud utanför kaféet fattade jag varför. Uppenbarligen är Projeto Açai ett mycket populärt ställe att beställa hem frukost och lunch ifrån, så var beredd att vänta i 30-40 minuter på din mat (den genomsnittliga väntan jag har upplevt, när jag beställer frukost eller lunch), eller försök att beställa maten före eller efter lunch-tid.

På kaféet beställde vi den vanliga menyn, men också en tallrik tapiocapannkakor med bär och hemlagat jordnötssmör. Pannkakorna smakade helt underbart, och hade en mjuk, lite bouncy konsistens. Definitivt något jag skulle vilja beställa igen.

Här är vad jag brukar beställa online:

Vegansk Tapioca med hummus och guacamole. Jag gillar dock alla tapiocaerna, och det extra kick de får från färsk chili.

Açaí bowl med jordgubbar, granola och hemlagat peanutbutter (missa inte deres peanutbutter, det är fantastiskt)

Färsk ananasjuice eller cappuccino. Kaffet hos Projeto Açaí är riktigt bra, så det är alltid ett svårt att välja mellan cappuccino eller färsk juice.


Projeto Açaí, Al Hubob Street, Dubai Marina

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.