Ras Al Khaimah: Lunch på Azure – Waldorf Astoria

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

Efter att ha tillbringat större delen av veckan med att ta hand om alla praktiska saker relaterade till flytten (köp av vattenslang och annat spännande), behövde både Poul och jag en paus, så vi bestämde oss för att ta en dagstur till Ras Al Khaimah. När vi körde in i Al Hamra Village passerade vi Waldorf Astoria-hotellet, och det var så vackert, att vi omedelbart beslutade att äta lunch där.

Den enda restaurangen på Waldorf Astoria, som hade öppet för lunch, var medelhavsrestaurangen Azure, som låg bredvid hotellets poolområde och stranden. Hade varit skönt att sitta vid poolen om det hade varit 20 grader kallare, men det var nästan 50 grader utomhus, så vi valde luftkonditionering och ett bord inomhus.

Medan vi väntade på huvudrätterna, delade vi på ett sammetslen auberginröra, som serverades med varmt bröd, och smakade fantastiskt. Tyvärr räcket det bara till hälften av röran, och vi fick ta bröd från den vanliga brödkorgen för backup.

Poul beställde lamm-ragù med rigatoni til huvudrätt, och jag beställde stekt kronärtskocka. Jag hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig, och jag blev positivt överraskad, när den vackra tallriken med apelsin, broccolini och bitar av stekt kronärtskocka anlända. Jag gillade verkligen kombinationen av smaker och texturer, och portionsstorleken var precis lagom för lunch. Personalen var trevliga och stannade vid vårt bord hela tiden, för att fråga om allt var ok. Kanske lite väl mycket efter dansk standard, men väldigt vanligt här nere, där olika kulturer har olika krav på service. Ett trevligt ställe för lunch, om ni är i RAK.


Azure, Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård