Ras Al Khaimah: Lunch på Azure – Waldorf Astoria

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

Efter att ha tillbringat större delen av veckan med att ta hand om alla praktiska saker relaterade till flytten (köp av vattenslang och annat spännande), behövde både Poul och jag en paus, så vi bestämde oss för att ta en dagstur till Ras Al Khaimah. När vi körde in i Al Hamra Village passerade vi Waldorf Astoria-hotellet, och det var så vackert, att vi omedelbart beslutade att äta lunch där.

Den enda restaurangen på Waldorf Astoria, som hade öppet för lunch, var medelhavsrestaurangen Azure, som låg bredvid hotellets poolområde och stranden. Hade varit skönt att sitta vid poolen om det hade varit 20 grader kallare, men det var nästan 50 grader utomhus, så vi valde luftkonditionering och ett bord inomhus.

Medan vi väntade på huvudrätterna, delade vi på ett sammetslen auberginröra, som serverades med varmt bröd, och smakade fantastiskt. Tyvärr räcket det bara till hälften av röran, och vi fick ta bröd från den vanliga brödkorgen för backup.

Poul beställde lamm-ragù med rigatoni til huvudrätt, och jag beställde stekt kronärtskocka. Jag hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig, och jag blev positivt överraskad, när den vackra tallriken med apelsin, broccolini och bitar av stekt kronärtskocka anlända. Jag gillade verkligen kombinationen av smaker och texturer, och portionsstorleken var precis lagom för lunch. Personalen var trevliga och stannade vid vårt bord hela tiden, för att fråga om allt var ok. Kanske lite väl mycket efter dansk standard, men väldigt vanligt här nere, där olika kulturer har olika krav på service. Ett trevligt ställe för lunch, om ni är i RAK.


Azure, Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.