Road Trip från Dubai till Jebel Hafeet

Jebel Hafeet road trip from Dubai

Mina föräldrar har varit i Dubai så många gånger att de nu sett det mesta av vad som är värt att se i staden. Den andra dagen beslutade vi därför att ta på en road trip till Jebel Hafeet, som är ett berg i Al Ain, ca 180 km från Dubai. Enligt GoogleMaps skulle resan ta ca 2 timmar, men vi stannade vid Dubai Outlet Mall under vägen (och jag fick ett par nya sneakers), så turen tog runt 3 timmar.

Jebel Hafeet är 1200m högt, vilket gör det till näst högsta berget i UAE, men en del av berget ligger faktiskt i Oman. Det är ute i mitten av ingenstans, men på toppen finns en radarstation, en utsiktspost och … ett Mercure-hotell!

Vi stannade vid hotellet för att äta lunch, och det visade sig vara en riktigt god idé. Om vi ​​hade vetat hur trevligt det var där uppe, hade vi tagit tandborstarna med och stannat över natten. Jag kollade rumspriserna på Hotels.com och det var inte särskilt dyrt.

Hotellet hade två restauranger; en i lobbyn och en utanför vid poolen. Lobbyrestaurangen hade den bästa utsikten, men vi ville sitta ute, så vi gick till poolrestaurangen.

Till mina föräldrars stora glädja var maten typiskt poolrestaurang-mat. Yay! Spaghetti Bolognese och Spaghetti Carbonara! Lokal mat? Nej tack. Bolognese och Carbonara är exotiskt så det räcker för dem. Hotellets restaurang serverade även alkohol, så min mamma kunde ta ett glas vitt vin med sin mat. Pappa och jag körde, så vi fick nöja oss med var sin Pepsi.

På väg ut från Dubai till Jebel Hafeet tog vi Dubai-Al Ain Road, så för att se lite annat åkte vi via Abu Dhabi-Al Ain Road på vägen tillbaka. Den sista delen av resan körde vi på Truck Road, som inte kallas Truck Road för ingenting. Massor av tung trafik på den sträckan! Vägmarkeringen var lite udda, för de markerade filerna verkade alldeles för smala, och alla lastbilar tog upp två banor.

Vi hann tillbaka till Dubai precis till rusningstid på Sheikh Zayed Road. Det var då jag verkligen insåg hur lugnt och tyst det hade varit på Jebel Hafeet, och än en gång lovade jag mig själv att jag verkligen borde komma ur staden, rättelse, Dubai Marina, mer.

Det är konstigt, för när jag är ute och reser, passar jag alltid på att uppleva så mycket som möjligt, men hemma i Dubai kommer jag sällan längre än Mall of the Emirates. Old Dubai kunde lika väl ha varit på en annan planet, och i fjol spenderade jag faktiskt flera dagar i New York än jag gjorde i Deira. Pinsamt om du frågar mig. Jag har därför beslutat att från och med nu, när jag är i Dubai, kommer jag att ägna en dag i veckan till nya äventyr.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård