Road Trip från Dubai till Jebel Hafeet

Jebel Hafeet road trip from Dubai

Mina föräldrar har varit i Dubai så många gånger att de nu sett det mesta av vad som är värt att se i staden. Den andra dagen beslutade vi därför att ta på en road trip till Jebel Hafeet, som är ett berg i Al Ain, ca 180 km från Dubai. Enligt GoogleMaps skulle resan ta ca 2 timmar, men vi stannade vid Dubai Outlet Mall under vägen (och jag fick ett par nya sneakers), så turen tog runt 3 timmar.

Jebel Hafeet är 1200m högt, vilket gör det till näst högsta berget i UAE, men en del av berget ligger faktiskt i Oman. Det är ute i mitten av ingenstans, men på toppen finns en radarstation, en utsiktspost och … ett Mercure-hotell!

Vi stannade vid hotellet för att äta lunch, och det visade sig vara en riktigt god idé. Om vi ​​hade vetat hur trevligt det var där uppe, hade vi tagit tandborstarna med och stannat över natten. Jag kollade rumspriserna på Hotels.com och det var inte särskilt dyrt.

Hotellet hade två restauranger; en i lobbyn och en utanför vid poolen. Lobbyrestaurangen hade den bästa utsikten, men vi ville sitta ute, så vi gick till poolrestaurangen.

Till mina föräldrars stora glädja var maten typiskt poolrestaurang-mat. Yay! Spaghetti Bolognese och Spaghetti Carbonara! Lokal mat? Nej tack. Bolognese och Carbonara är exotiskt så det räcker för dem. Hotellets restaurang serverade även alkohol, så min mamma kunde ta ett glas vitt vin med sin mat. Pappa och jag körde, så vi fick nöja oss med var sin Pepsi.

På väg ut från Dubai till Jebel Hafeet tog vi Dubai-Al Ain Road, så för att se lite annat åkte vi via Abu Dhabi-Al Ain Road på vägen tillbaka. Den sista delen av resan körde vi på Truck Road, som inte kallas Truck Road för ingenting. Massor av tung trafik på den sträckan! Vägmarkeringen var lite udda, för de markerade filerna verkade alldeles för smala, och alla lastbilar tog upp två banor.

Vi hann tillbaka till Dubai precis till rusningstid på Sheikh Zayed Road. Det var då jag verkligen insåg hur lugnt och tyst det hade varit på Jebel Hafeet, och än en gång lovade jag mig själv att jag verkligen borde komma ur staden, rättelse, Dubai Marina, mer.

Det är konstigt, för när jag är ute och reser, passar jag alltid på att uppleva så mycket som möjligt, men hemma i Dubai kommer jag sällan längre än Mall of the Emirates. Old Dubai kunde lika väl ha varit på en annan planet, och i fjol spenderade jag faktiskt flera dagar i New York än jag gjorde i Deira. Pinsamt om du frågar mig. Jag har därför beslutat att från och med nu, när jag är i Dubai, kommer jag att ägna en dag i veckan till nya äventyr.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.