Soul Santé – En vegansk restaurang i Dubai Marina

Idag åt jag lunch på Soul Santé, som är ett veganskt kafé som kom upp på GoogleMaps, när jag sökte på vegetarisk mat i Dubai Marina. Kaféet ligger bara en kort promenad från där jag bor, så det var lite roligt att tänka på att under tiden jag klagade på att det finns så få 100% vegetariska restauranger i Dubai, ja då fanns det faktiskt en vegansk restaurang precis runt hörnet 🙂

Jag beställde jackfruit-tacos, men trodde inte att det skulle räcka för att bli mätt, så jag beställde också en Eggless Omelet, gjord på linsmjöl istället för ägg. Deras Jackfruit-taco var jättegoda, men jag skulle inte ha pressad limejuice över dem. Den syrliga limesaften tog fram det fruktiga i jackfruiten, och fick den att smaka mer som frukt och mindre som pulled kyckling/fläskkött/nötkött, som jackfruit annars imiterar så bra.

Den äggfri omeletten smakade också gott, även om den påminde mer om koreansk pannkaka än omelett. Den blev serverad med vegansk mayo och skivad avokado, så det var en mycket mättande rätt.

Jag är väldigt visuell vad angår mat, och maten på Soul Santé såg exakt lika bra ut som den smakade. Det fanns så många godsaker som jag skulle vilja smaka på, men det får vänta till nästa gång.

Efter att jag kom tillbaka från Soul Santé, hade jag glömt namnet på den äggfria omeletten, så jag gick in på Soul Santés hemsida för att leta upp menyn. När jag bläddrade runt såg jag att de hade en måltidsplan med 3 måltider + 1 efterrätt/dag, 5 dagar i veckan för endast 500 AED. Det lät ju bra! Jag har mejlat dem och bokat min första vecka. Ser verkligen fram emot vad som är på menyn.


Soul Santé, Shop #6,Jannah Place, Nasaq Street, Dubai Marina, Dubai

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård