The Kasap – Turkisk frukost i Dubai

The Kasap, Turkish breakfast in Dubai

Jag älskar turkisk frukost, så även om Marianne och jag träffades på The Kasap kl 2 på eftermiddagen, fanns det ingen tvekan om vad jag ville ha när jag såg att de hade all-day breakfast på menyn.

Traditionell turkisk frukost består av flera typer ost, tomater, gurka, oliver, honung och sylt, samt simit, som är en slags turkisk bagel, eller annat bröd. På restaurangerna tar de små tallrikarna med frukosträtterna ofta upp ett helt bord eller två, och många ställen serverar bara frukost til två eller flera personer, vilket jag tycker är bra, eftersom en person omöjligen skulle kunna äta upp allt.

På Kasap erbjöd de en mindre version av turkisk frukost för bara en person, så jag beställde turkisk frukost och Marianne beställde pide (turkisk pizza). Maten var riktigt bra, vilket vi talade om för personalen, som sedan kunde berätta att ägaren och de flesta av de som jobbade där var från Turkiet, inklusive kocken, som var från Konya.

Kasap ligger på The Pointe, som är en restaurangsträcka på Palm. The Pointe öppnade i slutet av 2018, men det var faktiskt första gången jag var där. Det är riktigt mysigt och utbudet av lunchrestauranger är gott. Alla restauranger ligger intill vattnet, och från The Kasap hade vi utsikt till Atlantis 2, som ska öppna senare i år. Det är en imponerande konstruktion men mycket olika från gamla Atlantis som ligger brevid, och jag ser fram emot att se hur det färdiga resultatet blir.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård