Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

The Kasap – Turkisk frukost i Dubai

The Kasap, Turkish breakfast in Dubai

Jag älskar turkisk frukost, så även om Marianne och jag träffades på The Kasap kl 2 på eftermiddagen, fanns det ingen tvekan om vad jag ville ha när jag såg att de hade all-day breakfast på menyn.

Traditionell turkisk frukost består av flera typer ost, tomater, gurka, oliver, honung och sylt, samt simit, som är en slags turkisk bagel, eller annat bröd. På restaurangerna tar de små tallrikarna med frukosträtterna ofta upp ett helt bord eller två, och många ställen serverar bara frukost til två eller flera personer, vilket jag tycker är bra, eftersom en person omöjligen skulle kunna äta upp allt.

På Kasap erbjöd de en mindre version av turkisk frukost för bara en person, så jag beställde turkisk frukost och Marianne beställde pide (turkisk pizza). Maten var riktigt bra, vilket vi talade om för personalen, som sedan kunde berätta att ägaren och de flesta av de som jobbade där var från Turkiet, inklusive kocken, som var från Konya.

Kasap ligger på The Pointe, som är en restaurangsträcka på Palm. The Pointe öppnade i slutet av 2018, men det var faktiskt första gången jag var där. Det är riktigt mysigt och utbudet av lunchrestauranger är gott. Alla restauranger ligger intill vattnet, och från The Kasap hade vi utsikt till Atlantis 2, som ska öppna senare i år. Det är en imponerande konstruktion men mycket olika från gamla Atlantis som ligger brevid, och jag ser fram emot att se hur det färdiga resultatet blir.