Om du gillar skaldjur och vill testa en verkligen unik og traditionell snack, måste du prova wokade hjärtmusslor. På Central Market, hittar du hjärtmusslorna i sektionen med matbodar, som säljer fisk och skaldjur. De små hjärtmusslorna kokas först och sedan, efter att vattnet har avdunstat, wokar försäljaren musslorna med alla kryddor och andra ingredienser. Det yttre skalet har en salt och söt smak, medan själva musslan är mjuk, med en svag smak av fisk och hav.
Man äter wokade hjärtmusslor som förrätt eller som snack efter en måltid. Hjärtmusslorna är särskilt populära bland den äldre generationen i Cambodia, och de wokade musslorna är en av min mormors absoluta favoriter. Man måste vara beredd att jobba lite, om man vill äta wokade hjärtmusslor, för man måste öppna upp skalet, för att få tag på musslan, men detta är en del av upplevelsen, när man äter hjärtmusslor, och kan kan lova dig, att det är värt det.
Hjärtmusslor är en viktig del av cambodiansk matkultur, och de är dessutom ett bra och billigt alternativ till andra skaldjur, så om du är i Cambodia och råkar ha vägarna förbi ett ställe, som säljer hjärtmusslor, tveka inte att prova.