Om Mitzie Mee

Mat, resor, beauty och livstil

Hej och välkommen till Mitzie Mee, mitt lilla online-universum om mat, resor, skönhet och livsstil.

Det finns inte mycket som slår en bra, hemlagad måltid, men för många av recepten man hittar på nätet, kan man misstänka, att fokus har varit mer på, hur det ska se ut på Instagram, och inte så mycket på, att det också ska smaka bra.

Dessutom finns det inte många autentiska recept på mat från andra länder på svenska, så jag beslutade mig för att starta mitt eget receptprojekt. Mitt mål är att samla ihop massor av bra recept direkt från kök runt om i världen. Många av recepten som ni hittar på min sida har gått i arv i flera generationer, och  det  finns ingen tvekan om att mormors-mat är bäst. Jag försöker spela in en video på plats för varje recept, så att ni ser, hur man ska göra, samt hur slutresultatet ska bli.

Under Resor hittar ni reseguider fyllda med insider-tips från mina vänner runt i världen. De vet vad de pratar om, och de berättar gärna, var man ska äta, vad man ska se och var man ska bo, när man besöker deras hemstad.

Under Style hittar ni mina inlägg om skönhet, mode, wellness och i bland ett och annan DIY-projekt. Jag har en holistisk, ganska så realistisk, inställning till skönhet och hudvård, och jag tror inte på mirakel. Dock ska man komma ihåg, att skönhetsvård också är self-care, och att avsätta några minuter varje dag för att pyssla om dig själv, kommer inte bara synas, men också göra att du känner dig bra, vilket precis är syftet med den här bloggen; att njuta av livet och älska dig själv.

Vem skriver?

Hej! Mitt namn är Sanne och jag är den, som skriver de flesta inläggen här på mitziemee.se. Jag älskar mat, lyssnar främst på JAY-Z i mina AirPods, och är Böllehundens bästis numero uno.

Jag är adopterad från Korea men har vuxit upp i Danmark, och även om jag har bott några år i Sverige medan jag pluggade, är min svenska långt ifrån perfekt, så ni kommer säkert hitta mängder med stavfel, och konstiga danska uttryck här på bloggen:)

Jag har alltid gillat att resa, och efter gymnasiet jobbade jag som reseledare i Grekland och Spanien, innan jag åkte till Geilo i Norge och jobbade en säsong på skidhotell. Medan jag pluggade jobbade jag som flygvärdinna och efter ett tag blev jag sugen på att sitta längst fram, så jag  gick på flygskola och tog flygcertifikat (commercial pilots license). Jag hade tur att få jobb som pilot direkt efter flygskolan, och jag hann flyga 3 år för ett flygbolag i Danmark, innan jag återvände till universitetet och avslutade läkareutbildningen.

Idag jobbar jag heltid med Mitzie Mee och målet är att bygga en plattform, som förenar online-shopping med bra content och massor av god mat.

Om Mitzie Mee Shop

Under många år var Mitzie Mee bara en sorts online-dagbok för familj och nära vänner, där jag skrev om mina resor och la upp bilder. Antalet besökare växte för varje år som gick, men även om jag tidigare jobbat med olika företagsprojekt, funderade jag aldrig på att göra om bloggen till en business. Men så fick jag en idé som kändes så rätt, att jag bara var tvungen att sätta igång, och se vad det kunde bli.

När jag är ute och reser, shoppar jag ofta vackra klänningar och handgjorda accessoarer från små, lokala märken och designers. När jag senare har på mig kläderna hemma, får jag ofta frågan, var de är köpta, och om de finns på nätet?

Detta är sällan fallet, eftersom många av de små varumärkena bara har en liten, fysisk butik, och råkar de sälja online, blir det ofta för krångligt att shoppa ändå, eftersom det tillkommer tull och dyr frakt, och det dessutom känns osäkert att handla från en butik på andra sidan jorden.

Jag bestämde mig därför för att starta en online shop här på bloggen, med syftet att introducera alla dessa fantastiska små brands till en större marknad.

När du handlar från mig, handlar du med ett dansk företag och köpet hör under EU-lagstiftning med alla rättigheter detta ger dig som kund.  Din beställning skickas från mitt lager i Fredericia i Danmark, så du behöver inte oroa dig för tullen heller. Happy shopping!

Har du testat något av mina recept? Hur gick det? Tagga mig @mitziemee.se

Frågor? Kommentarer? Samarbete? Skicka mig ett mail: hello@mitziemee.se

/ Sanne Møller

Om du vill hålla dig uppdaterad om vad jag håller på med, kan du följa mig på Facebook och Instagram eller prenumerera på min YouTube-kanal. Jag är också på Twitter, men jag glömmer ofta bort att jag är, så jag ber på förhand om ursäkt för sporadiska uppdateringar och långvarig radiotystnad.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Senaste inlägg

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård