Ketut Riyanti är en kvinnlig skräddare i Ubud. Hon designar själv kläderna hon syr, och hennes unika designs och skickliga hantverk är något man när man går in i hennes…
-
-
Sprödstekt fisk med ingefär och fermenterade sojabönor (Trey Chien Chuon) är en traditionell rätt från Cambodia. De fermenterade sojabönorna ger en aromatisk, salt smak som passar bra tillsammans med den…
-
Här är receptet på elotes (grillade mexikanska majskolvar), som jag fick från Alejandra från LemonyMX. De grillade majskolvarna smakar underbart gott direkt från grillen, och receptet har snabbt blivit en…
-
Mohinga är en traditionell burmesisk nudelsoppa och rätten är även känd som Myanmars nationalrätt. Soppan görs vanligtvis på fisk och fish sauce, men detta recept är vegetariskt och innehåller såklart…
-
Ngam Ngov (soppa med inlagd lime) är en traditionell cambodiansk soppa. Den inlagda limen är en vanlig ingrediens i många cambodianska rätter och ger soppan en lätt syrlig, salt smak.…
-
Sidenscarfar är lyxiga men ömtåliga accessoarer, men med rätt skötsel håller de sig underbart vackra år efter år. Dessutom är sidenscarfar bland de få accessoarer, som aldrig går ur mode,…
-
En av de allra bästa sakerna med Ubud är all den goda mat man kan äta. Även om Ubud inte är en särskilt stor stad, är utbudet av restauranger enormt…
-
Perkedel jagung (indonesiska majsfritters), är en populär indonesisk snack med majs som huvudingrediens. De små kakorna friteras tills de är krispiga på utsidan men fortfarande mjuka och saftiga inuti. De…
-
Morro Jable är en mysig liten semesterort i den sydligaste delen av Fuerteventura. Det är ett populärt ställe bland turister, men det känns turistigt på ett helt annat sätt än…